Близки на убитите в дискотека "Соло" се срещнаха с главния прокурор

0
Михаил Въжаров, баща на една от жертвите, заяви пред медиите, че молбата за екстрадиция вече е подписана
Михаил Въжаров, баща на една от жертвите, заяви пред медиите, че молбата за екстрадиция вече е подписана Снимка: Христо Касабов, БТА

Михаил Въжаров, баща на една от жертвите, заяви пред медиите, че молбата за екстрадиция вече е подписана

Близки на убитите в дискотека "Соло" се срещнаха с главния прокурор Иван Гешев във връзка с информацията, че осъденият на доживотен затвор за двойното убийство в дискотека "Соло" през 2009 г. Илиян Тодоров е задържан в Узбекистан, предаде БТА.

Тодоров бе осъден окончателно през 2013 година от върховния съд, четири години след инцидента, при който починаха 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и негов приятел - Васил Александров. При разглеждане на делото на първа инстанция – Софийски градски съд, Илиян Тодоров бе оправдан през 2011 г. за извършените от него деяния. Две години по-късно присъдата бе изменена от Софийския апелативен съд, като Тодоров бе осъден на доживотен затвор. Впоследствие тази присъда е потвърдена от ВКС.

Михаил Въжаров, баща на Кирил, заяви пред медиите, че молбата за екстрадиция вече е подписана и в момента се превежда, за да се изпрати в Узбекистан, което ще се случи до два-три дни. „Правят абсолютно всичко възможно, по най-бързия начин, да го докарат в България“, добави той.

По думите на Въжаров все още не е проведен видеоконферентния разговор между главните прокурори на България и Узбекистан, на която да се обсъди въпросът за екстрадицията.

Бащата на Кирил Въжаров каза още, че е научил за задържането на Тодоров от медиите, което по думите му не е редно, но е получил извинение от главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари