Близки искат две аутопсии на умрелия престъпник

0
Съдебен лекар смята, че смъртта му се държи на инфаркт, но адвокатът на Горан се съмнява в това
Съдебен лекар смята, че смъртта му се държи на инфаркт, но адвокатът на Горан се съмнява в това

Най-близките на внезапно починалия в бургаския затвор Горан Горанов са в шок от новината, а майка му сподели, че днес е трябвало да се види със сина си на свиждане.

"Ще искаме реаутопсия в София, след като бъде направена атупосията в Бургас, за да се установи по безспорен начин причината за смъртта", коментира адвокат Захари Кирилов, който последно представляваше Горан.

Според Кирилов клиентът му бил физически много здрав и нещо черезвичайно трябва да се случи, за да си отиде по този начин.

32-годишният обитател на затвора е открит мъртъв в килията си рано тази сутрин. Той е бил на земята. По първоначални данни става дума за естествена смърт, най-вероятно инфаркт.

Това заявява пред 24 часа и съдебният медик д-р Галя Милева, която бе част от оперативно-следствената група, пристигнала в затвора днес сутринта.

Аутопсията на Горанов ще бъде извършена в неделя, 26 март. Едва тогава ще стане ясна точната причина за фаталния край на бургазлията.

Горан Горанов бе зависим от наркотиците, но едва ли е имал възможност да взема, изолиран в килията си, смятат запознати.

В затвора той излежаваше присъда от 2 г. и 6 месеца за нападение над надзирател, инцидентът стана през март, м.г. По това време Горан излежаваше друга присъда за грабеж.

Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Горан Горанов, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда на надзирател от Затвора в гр. Бургас

Според данни на прокуратурата Горанов е с 6 влезли в сила присъди, като три от тях са свързани с унищожаване на имущество в места за временно задържане, а останалите с нарушаване на обществения ред и засягане на телесната неприкосновеност на гражданите.

Преди няколко месеца майка му Саша Горанова разказва пред в.24 часа, че като ученик Горан е бил надежден състезател по борба, но след като нещо в спорта се объркало и той не попаднал в националния отбор, се разочаровал много и се отказал от борбата.

Името му изплува за първи път покрай убийството на строителен бос, намушкан в нощен бар в центъра на Бургас. По онова време Горан е гард на строителния бос и дори пострада при опит за го защити в нощта на убийството.

След серия издънки той бе многократно задържан в полицията, като сред проявите му бе дори нападение над католически свещеник в Бургас.

Заради зависимостта си от наркотиците и последствията от тях бе пратен за лечение в Ловеч, въпреки че близките му не ляха съгласни той да се лекува там.

Майката на Горан е убедена, че той не е бил лекуван адекватно, а напоследък е бил изолиран и оставен на произвола на съдбата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари