Близки до Алексей Навални подозират, че е бил отровен

0
Говорителката на Навални съобщи, че той е държан в килия и въпреки острите болки, не получава медицинска помощ
Говорителката на Навални съобщи, че той е държан в килия и въпреки острите болки, не получава медицинска помощ Снимка: ЕПА / БГНЕС

Говорителката на Навални съобщи, че той е държан в килия и въпреки острите болки, не получава медицинска помощ

Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, страда от неизвестно заболяване, което може би е симптом на бавно отравяне, тъй като е свалил осем килограма само за две седмици, каза неговата говорителка Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс, предаде БТА.

"Не изключваме, че Алексей Навални може да е отровен и да умира бавно, за да не привлича много внимание", заяви Ярмиш в публикация в "Туитър". Тя допълни, че той е държан в килия в затвора и изпитва остри болки, без да получава медицинска помощ.

Бившият адвокат, който стана известен преди повече от десетилетие, след като осмя елита около президента Владимир Путин и изказа твърдения за корупция в огромни размери, отдавна прогнозира, че Русия може да бъде изправена пред големи политически сътресения.

През 2020 година Навални оцеля след очевиден опит за отравяне по време на полет в Сибир с, както установиха тестове в западни лаборатории, нервнопаралитично вещество. Руските власти отрекоха да са се опитали да го убият.

Навални се лекува от това отравяне в Германия, но през 2021 година доброволно се върна в Русия, където бе арестуван още при пристигането си и осъден на затвор по дело за измама, което той определя като политически мотивирано, припомня Ройтерс.

Ярмиш заяви, че заради мистериозното заболяване на руския опозиционер е била извикана спешна помощ през нощта на петък срещу събота в строго охраняваната наказателна колония "ИК-6" в Мелехово, на около 250 километра източно от Москва, където е държан той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    айде пак
    тоя ако искаха да го свършат, досега да се е вмирисал хилядократно! тоя път къде са му пъхнали отровата, в гащите ли, като предния път?!?
  • 3
    4
    хахаха
    ДЕЖА ВЮ ! Пак отрова. Тц, тц, тц . Супер тъпи кагебейци! Един сух шушляк не могат да отровят. Отказва да мре ! Жилав, като бацил на Сибирска Язва.
  • 7
    3
    Ха ха
    Съдбата на американските подлоги не е добра, спор няма. Това са хора които се опитват да дестабилизират държавите, прокарвайки американската политика. Не знам дали помните подлогата Хашоги, който беше убит от арабите. Американските медии много реваха по случая. Беше забранено на принца да посещава Америка и т.н. Към момента забраните са отменени. Всичко е пито платено, ако мине номера.
  • -2
    2
    daskal
    До 1 - Ха ха, така е, те и Анна Политковская и Борис Немцов се самозастреляха в Москва с по няколко куршума.
  • -2
    1
    Ха ха
    Айде стига с тези платени американски марионетки пратени да дестабилизират Русия. Президент щял да става и не му давали. Пълен смях. Америка се готви за война с Русия от 30 години. Русия се усетиха преди десетина години накъде отиват работите. И този смешния бил жертва. Американските медии ни показват колко лоши и несправедливи са Руснаците. Интересно срещу какви пари са съгласни хора като този да се жертват?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари