Блинкен и Борел приветстваха "френското предложение"

0
Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е важно, за да продължи процесът напред
Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е важно, за да продължи процесът напред Снимка: EPA

Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е важно, за да продължи процесът напред

В съвместно съобщение държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и върховният представител по външната политика и политика на сигурност и отбрана на ЕС Жозеп Борел приветстваха компромисното предложение, "което взима по внимание интересите и на Северна Македония, и на България, базирайки се общо уважение, доверие и разбирателство".

Двамата посочват, че суверенното решение на Парламента на Северна Македония е важно, за да продължи процесът напред, информира БНТ.

"Този дух на конструктивен компромис, на който се основава европейската интеграция, трябва да продължи да вдъхновява всички, участващи в историческия процес", посочват двамата.

"В този критичен момент в европейската история, белязан от неоправданата агресия на Русия срещу Украйна, продължаването на Албания и Северна Македония по пътя към ЕС е от ключово значение за усилване на кохезията и устойчивостта на целия европейски континент. Водени от общи ценности и стандартите на ЕС, и двете страни са готови да предприемат следващата стъпка към членство в ЕС", отбелязват Борел и Блинкен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари