Блестящ старт на ММД в Русе

5
Три биса на сцената на Доходното здание
Три биса на сцената на Доходното здание Видео: Русе Медиа

Блестящ старт имаше 61-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, който бе открит снощи в Доходното здание в Русе.

Първият концерт бе на Русенска филхармония под диригентството на Емил Табаков и с участието на известния пианист Симон Трпчески от Северна Македония, предава Русе Медиа.

Фестивалът по традиция бе открит от кмета на Русе. Пенчо Милков сподели, че „Мартенски музикални дни“ има огромно значение за града и за България и е културна емблема. „Тези шейсет и едно издания носят енергия на нашия град, каквато няма в друга точка на страната. Безчет български и световни артисти се изявиха на русенската сцена. Горд съм да бъда кмет на северната столица на България“, заяви Милков.

Първата част от програмата включваше Четири скици от Димитър Ненов и Концерт за пиано сол мажор от Морис Равел, в който солист бе Симон Трпчески от Северна Македония. Това беше неговият дебют на фестивалната сцена в Русе и донесе огромно удоволствие на публиката. Той уважи бурните и продължителни аплодисменти с два биса. Единият бе „Блус“ от Соната за цигулка и пиано на Равел, а вторият – Импровизация от Пуленк, посветена от автора на френската певица Едит Пиаф. Симон Трпчески на свой ред посвети изпълнението си на артистичния директор на „Мартенски музикални дни“ Ива Чавдарова.

Във втората част прозвуча „Морето“ от Клод Дебюси, след което публиката настоятелно извика с аплодисменти няколко пъти на сцената маестро Емил Табаков. Той върна жеста с изпълнение на бис – третата скица на Димитър Ненов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Ivo
    Полупразни е,като свирят глупости,а не музика за отпочиване,това е за професионалисти,не за масова консумация,кой е този Ненов,тягостно е,все Табаков и Минчо Минчев,Ами омрьзва!!!
  • 5
    1
    Отегчен
    Само не разбрах с продадените билети успяха ли да си покрият разходите по тока и отоплението? Защото за опера-Русе знаем. 8 лева билет и пенсионери безплатно да изкарат по някой час на топличко.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари