Благой Рагин: Аз съм един Дон Кихот

0
Той е като Майка Тереза. Винаги иска да помогне
Той е като Майка Тереза. Винаги иска да помогне

"От тук нататък ще помагам с каквото мога. Аз съм един Дон Кихот".

Това каза подалият оставка председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин пред Нова телевизия.

"Той е като Майка Тереза. Винаги иска да помогне", каза в негова защита Веселин Налбантов, главен секретар на БХРА .

Благой Рагин подаде оставка в четвъртък, след като министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че е морално да се оттегли от председателското място в асоциацията заради позицията му след инцидента с шведския турист в Слънчев бряг. Преди дни телевизии разпространиха кадри как скандинавецът рита камериерка в хотел в курорта, а жената губи съзнание.

След излъчването на кадрите шведът беше задържан, а съдът го остави за постоянно в ареста.

Рагин призова случаят да отшуми възможно най-бързо, защото можел да доведе доотлив на скандинавски туристи. Изказването му предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

"Аз 20 години работя на доброволни начала и не получавам заплата. От една година се моля на колегите ми да ме освободят от поста, защото тази работа ми пречи на живота", каза днес  Рагин.

Според него Нова телевизия е трябвало да го защити, след като изказването му е било разпространено неточно в редица информационни сайтове. По думите му той не е бил разбран, а изказването му било извадено от контекста.

Главният секретар на Българска хотелиерска и ресторантьорска организация Веселин Налбантов каза от своя страна, че няма да позволят на Рагин да си тръгне толкова лесно и искат той да остане на поста си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари