Благоевград скочи на бурките

0
Градът стана поредният, който иска забрана на носенето на бурки от жените
Градът стана поредният, който иска забрана на носенето на бурки от жените

"Забранява се носенето на облекло и аксесоари, покриващи лицето, както и всички други видове религиозно облекло и символи, които са в разрез с морала и традициите на религиозните общности в Република България."

Това изменение в наредбата за обществения ред внесе общинският съветник от ВМРО в Благоевград Георги Васев, пише Всеки ден.

Така градът стана поредният, в който се иска забрана на носенето на бурки и други покривала от жените, като се създаде нов раздел в общинската наредба.

"С включването на раздел "Опазване на обществения ред при дейността на религиозни общности" ще се регулират отношенията в тази сфера, ще се осъществява по-сериозен контрол и ще се гарантира спокойствието на благоевградчани. С въвеждането на регистър на вероизповеданията и въвеждането на някои ограничения относно агитацията, ще се осигури възможност всеки гражданин на Благоевград да изповядва своите религиозни възгледи, без да пречи на останалите", коментира Васев.

Според него за прилагането на измененията няма да е необходимо разходването на бюджетни средства.

Ще се ограничи обаче агресивното навлизане на различни религиозни течения, които не са регистрирани по надлежния ред и ще се осъществи по-сериозен контрол в дейността на регистрираните религиозни общности и вероизповедания.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари