Благодарност към д-р Доротея Игова и екипа й

5
Майка на 13-годишно момиченце благодари на целия екип на Отделение по инфекциозни болести
Майка на 13-годишно момиченце благодари на целия екип на Отделение по инфекциозни болести

Майка на 13-годишно момиченце от Русе изказва своята благодарност към целия екип на Отделение по инфекциозни болести към УМБАЛ "Канев", ръководено от д-р Доротея Игова.

Жената сподели пред Dunavmost.bg, че детето й е било прието по спешност в отделението в много тежко състояние - с повръщане, диария и температура, силно обезводнено. Момиченцето отказвало напълно прием на вода, храна и лекарства. Веднага са предприети адекватни мерки, направени са необходимите изследвания, вследствие на което бързо е установена диагнозата - енетерохеморагична инфекция, предизвикана от Ешерихия коли /О157:Н7/.

Назначена е съответната медикаментозна терапия, съчетана с хранителна диета, благодарение на което детето скоро се стабилизира и възстановява напълно.

Майката на малката пациентка разказа, че по време на престоя си в отделението като придружител, е впечатлена от доброто отношение и внимание на целия персонал - санитарки, медицински сестри, лекари /включително и началника на отделението - доктор Игова/. Всички били изключително любезни, съпричастни и готови да помогнат по всяко време на денонощието.

Благодарение на топлото им държание детенцето се чувствало спокойно и обгрижено, което разбира се е допринесло за по-бързото му оздравяване.

Пожелаваме на целия персонал в Отделение по инфекциозни болести здраве и професионални успехи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари