Бизнесмен: Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я разрушават

0
По думите на Красимир Дачев българската икономика е изтикана от пазара и ще струва много средства и усилия на всеки предприемач, за да може да остане
По думите на Красимир Дачев българската икономика е изтикана от пазара и ще струва много средства и усилия на всеки предприемач, за да може да остане Видео: NOVA

Как бизнесът посреща рекордната цена на газа у нас и готви ли се за съкращения и фалити?

Темата коментира в „Събуди се” по NOVA Красимир Дачев. Той е зам.-председател на Българската търговско-промишлена камара и собственик на най-големия завод за производство на целулоза в България.

Политиците взеха да се месят в икономиката и леко я разрушават”. Това каза Дачев, коментирайки нарастващия проблем с недостиг на дърва за огрев у нас. По думите му проблема го има от години, но заради политическа нерешителност, той не може да бъде отстранен.

Според бизнесмена е много трудно за едно предприятие да смени начина на производство. „Влизаме в една фабрика от преди 30 години. Казват, че е много вредно и трябва да се махнат въглищата. Започват да инвестираш, правиш течно гориво. След това идват от Министерство на екологията и казват, че започват да правят глоби, защото се ползва мазут. Ти инвестираш да правиш производство с газ – максимално чистото, което е. 10 години инвестираш, правиш инфраструктура, правиш газопровод. На приказки е лесно”, каза още Красимир Дачев.

Според него газ ще има, но ние сами сме направили така, че да го купуваме на 10 пъти по-висока цена от миналата година. По думите на бизнесмена българската икономика е изтикана от пазара и ще струва много средства и усилия на всеки предприемач, за да може да остане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Екология
    Има доста въпроси по Интернет как е придобит този завод за производство на целулоза, опита да бъде продаден на Румънска фирма и т.н. Доколко съм чувал в Свищов доста замърсявал въздуха ... Тоя също не е в час “производство с газ – максимално чистото,”, газа също отделя вредни емисии. Най-чистото са солари, хидропаркове, геотермални инсталаци и т.н. За съжаление такива като тоя взеха голямата част от Българските предприятия, и резултатите са налице ...
  • 4
    4
    Отегчен
    Сега, Дачев, да ти обясня. На политиците им е точно работа да се месят в икономиката! Защото ако не са те, със съответната си смяна през няколко години и съответните интереси, вие безнесмените ставате прекалено нагли. Някой трябва да ви приземява по малко от време на време. Защо бе Дачев не си премести бизнеса в Норвегия? Гори да искаш там за цеулозата ти. Ама там на първия месец още ще те праснат така, че свят да ти се завие.
  • -3
    3
    ''''
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 6
    2
    ДС служител бизнесмен
    С най много изяви по телевизиите и всички други медии ! Обучава народа в морал ! Самият той е мултимилионер и собственик на Свилоза , подарен му от Народната власт.
  • -2
    1
    sAL
    про100$$ к!р0 си е подострил молива и пише, докато сащническото посолство и фондация "америка срещу България" му диктуват какво точно да прочете, обявявайки война на Русия! Че иначе про100$$ к!р0 ще изгони и този сащнически посланик, ако пак много си позволи. :>
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари