Биячите от Габрово остават в ареста

0
Мярката „задържане под стража” за тримата участници в побоя над Венцислав Иванов остава в сила
Мярката „задържане под стража” за тримата участници в побоя над Венцислав Иванов остава в сила Снимка: Олег Попов, NOVA

Биячите, нападнали магазинер в Габрово, остават в ареста.

Състав на Окръжния съд в Габрово потвърди определение на Районен съдГаброво от 11 април 2019 г., с което по отношение на Йордан Асенов, Петко Асенов и Никола Монев от Габрово, е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Тримата са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице (продавач-консултант в търговски обект в Габрово) след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Престъплението е извършено на 7 април 2019 г. в търговски обект на ул. „Николаевска“ в Габрово.

Окръжният съд счете, че от събраните до момента доказателства – разпити на свидетели, съдебномедицинска експертиза, видеозапис и др., може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили  престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Съдът взе предвид и останалите изискуеми от закона предпоставки за налагане на най-тежка мярка за неотклонение, както и данните за предходни осъждания на тримата и за други висящи наказателни производства по отношение на един от тях, които определят обвиняемите като лица с висока степен на обществена опасност.

С оглед изложеното Окръжен съдГаброво потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Габровски районен съд, с което на  Йордан Асенов, Петко Асенов и Никола Монев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари