Бившият шеф на "Вътрешна сигурност" се оплака от безпрецедентен натиск и терор

0
Направих хипертонична криза, жалва се Стефан Банков
Направих хипертонична криза, жалва се Стефан Банков Видео: NOVA

Безпрецедентен натиск и терор се упражнява върху всички полицейски служители, включително и върху мен.

Това каза на брифинг бившият директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР Стефан Банков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Имам хипертонична криза. В момента си правя изследвания и прегледи. Намирам се в болничен. Аз отдавам това на безпрецедентния натиск и терор, който се упражнява върху всички полицейски служители, респективно и на мен. Като лоялен служител на МВР с дългогодишен опит нямах намерение да говоря. Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично на мен, а доколкото знам и на другите директори ни заявява, че не желае да работи с нас, да напускаме веднага. Ако не напускаме, ще си имаме проблеми. Доколкото ми е известно, вчера също има отстранени директори. Аз съм викан на няколко пъти в кабинета“, допълни той.

Банков допълни, че Бойко Рашков го е викал в кабинета си на няколко пъти и му е бил оказван безпрецедентен натиск да задържа служители на МВР по отношение, на които няма доказателства.

Касае се за досъдебно производство на Пловдив. Делото, което беше за 3-то РПУ. По отношение на мен както министър Рашков, така и един от заместник-министрите му Ганчев отправиха директно питане защо не отивате в МВР болница да задържите Рогачев, въпреки че делото е на Прокуратурата. Представете си за каква правова държава и подготовка на честни избори говорим“, допълни той.

Банков посочи, че е бил поканен само да подаде заявление и да освободи поста си.

Няколко часа по-късно бях преназначен по служебна необходимост да подпомагам министъра като го съветвам по въпросите за изборите. За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен кабинет вчера, който се намира в ъгъл с много малко светлина, непосредствено до входа на тоалетната“, допълни той.

Според Стефан Банков преназначението му е направено, за да бъдат изчистени неудобните служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари