Защо и Стефчо Банков зарева като „калинка“?

0
Комичното надделя над трагичното, но Банков вкара нов момент в сюжетната линия
Комичното надделя над трагичното, но Банков вкара нов момент в сюжетната линия Снимка: БГНЕС

Комичното надделя над трагичното, но Банков вкара нов момент в сюжетната линия

Бившият шеф на дирекция „Вътрешна сигурностСтефан Банков, познат в средите на МВР като Стефчо, случайно или не се оказа „натиснат“ от медиите. Доскорошният началник се възползва от „неудобната“ ситуация, за да разгърне артистичня си потенцииал и да ни съобщи с уплашен поглед и пресъхнала уста, че министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е насилник и терорист, защото върху него бил упражнен натиск да напусне поста си. „Бомба!“, би написала със сигурност някоя „пиклива“ медия.

Бившият шеф на "Вътрешна сигурност" се оплака от безпрецедентен натиск и терор

За жалост, медийната му изява не мина много добре, защото не  предизвика очаквания ефект на съжаление, съпричастност и разбиране. Комичното надделя над трагичното, в момента, в който Бакалов започна детайлно да обяснява как новият му кабинет като съветник, се намирал в ъгъла на сградата, непосредствено до тоалетната. Стефчо явно се взема доста на сериозно, след като не може да си представи, че някой може да му посочи вратата и да го прати в „девета глуха“. Непосилно е за мозъка му да го преработи, особено след като доскоро е минавал за любимец на главния прокурор Иван Гешев. След подобна дружба, вероятно си е представял професионални висини и лични благини. Но в никакъв случай падане от стола.  

Банков уж се пише за парче ченге, а не се сети, че се вкарва в сценарий, който вече сме гледали. Наскоро бившата отговорничка по инвестициите Десислава Трифонова спретна идентична сценка. Издокарана в дънково ансамбълче, тя обясни пред микрофоните как била позорно изхвърлена от началническия пост. И си призна даже, че  работейки в полза на държавата, не е докарала нито лев инвестиции. Жената нищо чудно да вярва, че по рождение й се пада да е на хранилка. И как не, след като медията ни разкри, че тя е сестра на сочения за един от най-верните хора на Делян Пеевски в службите - Марио Трифонов. Хората причислиха Трифонова към поредицата "калинки" и махнаха отегчено с ръка.

Стефчо Банков доразви образа на червената буболечка, като вкара нов момент в сюжетната линия. Разгърна ролята с признанието, че е вдигнал кръвно след напускането на поста и сега цяла седмица ще е в болнични. В стилистиката на оперативните работници е да обясняват, че подобно оплакване е характерно за бандитите, които винаги се изкарват много болни пред прокуратурата и съда, щом ги хванат „на тясно“. Май всички се досещат защо и бившият шеф на „Вътрешна сигурност“ прибягва до този метод. Не е никак добре да правим подобни аналогии, но за съжаление с изповедта си, Стефчо ни тика в тази посока. Ако все пак има реален здравословен проблем, му желаем бързо възстановяване. Но ако няма - и канцеларията да тоалетната не заслужава...

За съжаление хора като Банков явно си мислят, че стълбата е само, за да може такива като него да се катерят нагоре, да стоят на върха и да гледат на „простолюдието“ от високо. Слизането не влиза в сметките, да не говорим за падане. Десетки публикации сме посветили във Фрог през последните две години за безобразията във „Вътрешна сигурност“ и за това, че служителите, призвани да ловят колеги-бандити, всъщност са станали ортаци с най-знаковите имена от ъндърграунда. Разкрили сме също така, че в не малко случаи „Вътрешна сигурност“ се използва като бухалка срещу неудобните ченгета, а не за да разобличава тези, които са потъпкали правилата и законите.

Алармирахме, че „Вътрешна сигурност“ се е превърнала в нещо като ведомствена ДАНС. Там се събират компромати и с тях се притискат и изнудват блюстители на реда, така че да свършат по някоя и друга „мръсна работа“. Служители от ведомството, което Стефчо Бакалов управляваше доскоро, не издържаха и се махнаха, за да запазят честта и достойнството си. Докато правехме разкритията, Банков, който вече си позволява сега да говори от името на всички полицаи, мълчеше.

Сякаш това не касаеше него, колегите и работата му. Сега, обаче писка. За поста, за кабинетчето си. Няма да е изненада, ако Стефчо Банков, макари и болен, цъфне в някой сутрешен блок да продължи с хленченето.  И бъдете сигурни, че няма да го попитат за проблемите на звеното, които изброихме по-горе. Ей, как пък не се намери някой, който да му подскаже на Банков, че е много тъпо да писка. Особено, когато над делата ти тегнат толкова много съмнения. Да не казваме нещо по-силно.

Невена Миткова / FrogNews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари