Бившият директор на Туитър: Социалните мрежи концентрираха твърде много власт

1
Така коментира Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи Туитър, че е укрил скандал със сина на Джо Байдън
Така коментира Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи Туитър, че е укрил скандал със сина на Джо Байдън Снимка: Fox News / Joe Raedle / Getty Images

Така коментира Джак Дорси документите, показани от Илон Мъск, уличаващи Туитър, че е укрил скандал със сина на Джо Байдън

"Както съм казвал преди, направихме каквото беше добро за (публичния имидж) на компанията, но не каквото беше добро за Интернет и обществото". С тези думи бившият главен изпълнителен директор на Туитър (Twitter) Джак Дорси коментира т.нар. скандал "Досиетата Туитър", съобщава Actualno.com.

Става въпрос за скандала със сина на Джо Байдън - Хънтър и последвалото блокиране от Туитър на профила на ексамериканския президент Доналд Тръмп: Мъск показа документи как Туитър е укрил скандал със сина на Джо Байдън.

В пространна публикация в личния си блог, Дорси коментира, че винаги е вярвал в следните принципи: че социалните мрежи трябва да са устойчиви на корпоративно влияние и/или държавен контрол и че само авторите на съдържание в тях трябва да могат да го премахват, а модерирането следва да се прави от алгоритъм.

По думите на Дорси, до 2020 година Туитър се е развивал така, но тогава акционер в социалната мрежа става хедж фонд и нещата се променят. Дорси не казва кой е хеджфондът, но има подозрения, че става въпрос за Elliot Management. Съответно, Дорси заявява, че е негова вината за това, че Туитър не отговаря на принципите, в които той вярва. Бившият главен директор на Туитър казва това и с оглед заплахи към негови бивши колеги заради блокирането на Тръмп, като подчертава, че той е отговорен.

За Дорси огромна грешка е бил подходът към инвестиции в инструменти, с които компанията да управлява обществения дебат, а не инструменти, с които хората лесно да управляват Туитър по свое усмотрение и така да противодействат на "природното" желание на държавите и корпорациите да налагат контрол. Бившият директор на компанията обаче е категоричен, че зад това няма скрит дневен ред, а е грешна преценка за развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари