Бившата румънска министърка Елена Удря остава в ареста

0
Делото ѝ е насрочено за средата на май
Делото ѝ е насрочено за средата на май Снимка: БТА

Задържаната у нас бивша румънска министърка остава в ареста до делото, което е насрочено за средата на май

Това реши съдът днес. По искане на Окръжна прокуратураБлагоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо гражданката на Румъния Елена Удря, обявена за издирване с Европейска заповед за арест.

Чуждестранната гражданка е била задържана на 07.04.2022 г. при излизане от страната на ГКПП Кулата от граничните власти. По време на проверка е било установено, че спрямо нея има ЕЗА, издадена от румънски компетентен орган.

Удря се издирва за изпълнение на наложеното ѝ наказание от 6 години „лишаване от свобода“ за корупционно престъпление, извършено в качеството ѝ на министър на туризма на Румъния в периода 2010 - 2011 г.

Съдът прие доводите на прокуратурата за наличие на реална опасност лицето да се укрие, с което да препятства производството по разглеждане на Европейската заповед за арест.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари