Бивш шеф на СИК краде уиски от супермаркет

1
Димо Дяков - Дебелия някога бе страшилище по Южното Черноморие
Димо Дяков - Дебелия някога бе страшилище по Южното Черноморие

Димо Дяков - Дебелия някога бе страшилище по Южното Черноморие

Охранителни камери засякоха позабравената ъндърграунд звезда от 90-те години на миналия век Димо Дяков - Дебелия да краде уиски от бургаски супермаркет, съобщиха от полицията. Дебелия бе първият бос на СИК в морския град, припомня Флагман.бг.

На записа, който е от 26 октомври тази година, се вижда как той влиза в магазин в бургаския ж.к. „Лазур“ и веднага се насочва към щандовете с алкохол. Пресяга се към зелено уиски „Джони Уокър“, което струва около 100 лева. Вади го от картонената му кутия.

Но бързо го връща на щанда, стреснат от друга клиентка, която минава наблизо. Когато смята, че никой не го вижда, намъква уискито в джоба си, който очевидно е достатъчно дълбок. На касата плаща само опаковка тоблерон.

В супермаркета се усетили за кражбата вечерта, когато забелязали празната кутия. Случаят обаче едва ли ще стигне до по-сериозна съдебна инстанция, заради ниската стойност на откраднатото.. Прокуратура и съд обикновено отказват да се занимават с подобни джебчийства, тъй като съдебните разноски на евентуално дело са с пъти по-големи от предмета на престъплението.

Димо Дяков, който в момента е на 57 години, някога бе страшилище по Южното Черноморие. Той оглавяваше СИК в региона от основаването на престъпната групировка през 1991 г. Пет години по-късно срещу него и тогавашния му бодигард Пламен Дишков, бе извършен неуспешен атентат. Почти веднага след това Дяков избяга от страната, за да се спаси.

В продължение на 25 години се е занимавал основно с измами, сменяйки различни самоличности и държави, разказват полицаите. Той ту се връща у нас, ту бяга отново. Арестуван е в Португалия за източване на чужди кредитни карти. Едновременно с това срещу него се водят дела и в България, където също е закопчан при едно от завръщанията му, и вкаран в затвора. Преди пет години, когато бе освободен, се оплака, че е болен от диабет, а зад решетките не му осигурявали подходяща храна като за човек с неговите проблеми.

Миналата година го арестуваха пак, този път в Германия – за разпространение на фалшиви банкноти. Немските власти го осъдиха на 4 години затвор, но през пролетта на тази година го освободиха предсрочно за добро поведение. След новото му завръщане у нас, е бил засичан да краде алкохол и от друг магазин, но впоследствие си го е платил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Мунчо
    Сещам се и за Ленчето Поптодорова. Тя обаче само "случайно" успя да задигне скъпа козметика И сега продължава да е разбирател на международното положение.
  • 8
    1
    Диабета
    Диабета не прощава...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари