Бивш полицай премина Ком - Емине с портрета на Левски

1

Бивш полицай мина пеш 650 километра по билото на Стара планина с портрета на Левски на гръб

Сега 32-годишният Боян Ченешев е рапър. Той извървя маршрута Ком - Емине, а през цялото време до него бе ликът на Апостола.

Младият мъж обича приключенията и не се страхува да променя живота си. Преди 10 години прави рязък завой - напуска работата си като съдебна охрана в бургаския съд и се отдава на музиката. Това лято за рапъра отново е време за промяна и затова решава да се изправи пред поредното приключение в живота си, продължило 22 дни по билото на Стара планина.

Ежедневието някак си ме хвана в капана си и усетих, че трябва да направя нещо. Исках да избягам от рутината. Реших, че маршрутът Ком - Емине е точното нещо, от което имам нужда“, разказва Боян. Така, без опит в планинските преходи, се хваща за щеките за пръв път през живота си и се отправя на поход, пише Politika.bg

Боян решил да намери нещо, което да му бъде стимул и да го мотивира, за да не се отказва по дългия път. „В един момент нямах интерес към нищо, което за мен не е типично, защото аз винаги се стремя да правя някакви неща, които ми доставят удоволствие, и усещам някаква градация. Идеята беше да преоткрия себе си отново. Да преоткрия вътрешната си свобода. Затова реших да взема портрета на Левски, който е символ на свободата, и по този начин да му отдам чест. За мен той беше стимул, а да направя този преход - чест и удоволствие“, разказва рапърът.

Боян вървял около 30-35 километра на ден минимум по 10 часа на ден. Често му се налагало да ходи между 12 и 14 часа на ден. „Идеята ми за този преход беше, че искам да се откъсна от всичко и да се насладя на планината и спокойствието. Да се почувствам отново жив. Не го правих с цел да го правя бързо. За мен беше до такава степен важно, че бях готов да си напусна работата“, разказва за приключението си пред вестник „Телеграф“ бившият полицай.

Планинарите, които срещали по пътя си Боян, се радвали на портрета на Апостола. „Дори имаше хижари, които предварително знаеха, че аз идвам, защото следят групите във Фейсбук. Знаеха за мен, защото по пътя си срещах доста хора в планината. Снимаха се с мен и портрета и се радваха на това, която правя. Това допълнително ми даваше мотивация. По някакъв начин след Ком - Емине се събудих и искам още. Не усетих похода толкова труден, не бих казал, че е нещо невъзможно, защото може би не знаех какво ме очаква и бях мотивиран“, споделя Боян.

След дългия поход в Балкана портретът на Дякона краси дома на младия мъж и му напомня, че каквото поиска, може да постигне. „За мен този портрет е символ, който ще ми остане спомен за цял живот и ще ми бъде мотивация за всичко напред. Мога да кажа, че портретът е наистина уникален. Нарисуван е от Човека без име - творец, използващ прозвището No name, който е доста популярен в интернет. Всеки, които желае, може да си поръча такъв, за да си го има за себе си у дома“, разказва рапърът.

Боян ще прави филм за прехода си с Левски. „Ще направя лента с моето приключение с портрета, защото е различно и никой не го е правил. Имам и други музикални проекти, които ще стартирам. Аз съм човек, който обича приключенията, и не обичам да знам всичко, което ми предстои. Когато нещо ново се появи, независимо дали е трудно, или лесно, го приемам като приключение“, казва още той.

Изпява „Аз съм българче“ в рап вариант

Музикантът създал рап парче по стиховете на „Аз съм българче“. Идеята му била да направи един модерен прочит на стихотворението, с който да привлече младите хора. „Занимавам се с музика от почти 10 години. Преди това бях съдебна охрана, но напуснах и станах рапър. Тогава исках промяна, защото усетих, че съм спрял да мечтая. Правя доста радикални промени в живота си, когато усетя, че спирам на едно място. Тогава знам, че трябва да се разчупи ледът и да направя някаква промяна в живота си, но за това се иска смелост. Тази смелост е нещото, което се опитвам никога да не загубя. Тогава започнах да се занимавам с музика. Един ден си казах, че ще направя нещо, което да ме накара да бъда горд - от себе си и от страната си. Тогава реших да направя песента „Аз съм българче“, в което цитирам цялото стихотворение на Иван Вазов“, разясни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари