Бивш митнически шеф се размина с условна присъда за вземане на подкуп

0
Тодор Караиванов е санкциониран с глоба от 5000 лева и забрана да оглавява държавна служба за шест години
Тодор Караиванов е санкциониран с глоба от 5000 лева и забрана да оглавява държавна служба за шест години Снимка: БГНЕС / архив

Тодор Караиванов е санкциониран с глоба от 5000 лева и забрана да оглавява държавна служба за шест години

Окончателно влезе в сила присъдата срещу бивш началник на митница Свиленград, постановена по наказателно дело, съобщиха от Съдебната палата в Хасково.

Тодор Караиванов бе признат за виновен за вземане на подкуп - парични суми в различни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лв., като престъплението е извършено от октомври 2014 г. до 28 януари 2015 г. в град Свиленград при условията на продължаващо престъпление в качеството му на длъжностно лице с отговорно служебно положение, припомниха от съда.

Караиванов бе осъден в Хасковския окръжен съд през декември 2020 г. първоначално ефективно на четири години "Лишаване от свобода", глоба от 5000 лева и забрана да оглавява държавна служба за шест години.

С решение на Върховния касационен съд обаче размерът на наказанието "лишаване от свобода" на подсъдимия бе намалено от четири на три години условно с изпитателен срок от пет години, а наказанието „лишаване от право да заема длъжност в държавната администрация“ е намалено от шест на пет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари