Биткойнът прехвърли $12 000

0
Чудесата на криптовалутния пазар продължават
Чудесата на криптовалутния пазар продължават

Продължават чудесата на криптовалутния пазар.

След рекордния курс миналата седмица, биткойнът поевтиня с почти $1000, но вчера се приближи плътно до $12 000, а сега прехвърли тази граница и се устреми към $13 000. Според финансовите аналитици, поевтиняването на основната криптовалута се дължи на корекциите на трейдърите след поредния пик на курса.

В уеб-страницата на Coindesk можем да видим, че биткойн курсът е на ниво $12 300. В момента от Coinmarketcap могат да се закупят биткойни при цена минимум $12 468. Очаква се тази вечер най-разпространената криптовалута да поскъпне още. Към днешен ден капитализацията на биткойн пазара прехвърли $200 милиарда.

Преди по-малко от една година биткойнът струваше 10 пъти по-малко. Сега криптовалутата е с много висока цена, но и с висока волатилност.

Cboe Global Markets Inc. официално обяви, че тази неделя в 18:00 часа (10-ти декември 2017 година, 18:00 часа местно време или 01:00 часа), започва търговията с фючърси с биткойни. Очаква се фючърсните борси да следят търговската активност на криптовалутния пазар и да преценяват възможността за пазарни манипулации, свързани с резките ръстове и спадане на курса на биткойна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари