Бирата у нас няма да поскъпне

0
По данни на сектора бирата е най-консумираната напитка у нас след водата
По данни на сектора бирата е най-консумираната напитка у нас след водата

По данни на сектора бирата е най-консумираната напитка у нас след водата

Изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова, която коментира поскъпването на напитката и промените в индустрията и потребителските навици.

"Развитието на тези напитки е много по-бързо от очакваното и то не само на българския пазар, а цялостно на европейския. Тази тенденция се обуславя заради основните искания на консуматорите, които търсят по-леки или безалкохолни бири", каза Ивана Радомирова.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя заяви, че бирената индустрия у нас е от отличниците в бизнеса, когато говорим за зелени решения, като даде пример, че миналата година инвестициите в дълготрайни материални активи в нашите 6 активни предприятия са в размер на 57 милиона лева. От тази сума около 25 милиона лева са пряко вложени в иновации, свързани със "зелената вълна" в бирената индустрия. А най-положителната тенденция, свързана с кръговата икономика, според пивоварите, е това, че все повече се смалява делът на пластмасовите опаковки.

"Според повечето представители на пивоварната индустрия, това лято не се очаква сериозно поскъпване на любимото пиво на българите. Това със сигурност е добра новина, защото по данни на сектора бирата е най-консумираната напитка у нас след водата. Най-сериозното предизвикателство, което стои пред сектора, е въвеждането на депозитна система в страната, което е задължително условие в Европейския съюз. Към момента едва 14 страни в ЕС имат такава система", така отговори Радомирова на въпроса ще поскъпне ли цената на бирата през лятото на 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    до 10
    именно ваксината 42° гроздова,но качеството какво е ?
  • 5
    10
    До 9:
    Да, да, вие се „ваксинирайте“ и бустерирайте, после – бирата ви виновна за инсултите!
  • 4
    9
    Модерни времена
    От бирата и ракията преди здраве,а сега диабет и инсулти.Кой ще обясни тая работа?
  • 7
    8
    съвет
    Връщайте родното производство.Иначе подлежите на тиха химическа кастрация.Сами доброволно се консервирате.Смотаняци.
  • 8
    7
    Здравейте Глупаци
    Не пиете бира ,а спиртосана пикня.Кога бира е стояла по шест месеца в бутилка? Спирт и консерванти ,колко щеш.Помия.Бирата се прави от истински натурални продукти.До ден ,два или три и става на парцали.Преди имаше насаждения със хмел Къде са сега? Пиете.комсервирана спиртосана бира.Преди я препоръчваха на бременни и на хора с болни бъбреци,а сега? После черният дроб,главата.Къде е истинската бира? Няма я.Българска бира,прясна и хубава.Няма я.Пиете каквото Ви наливат.Пийте ама вече не е за здраве като лимонадата.Захар няма,аспартам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари