Бирата е най-коварният алкохол

14
Тази напитка причинява бързо пристрастяване поради хормона допамин
Тази напитка причинява бързо пристрастяване поради хормона допамин

Тази напитка причинява бързо пристрастяване поради хормона допамин

Специалисти от Медицинския факултет на университета в Индиана проведоха малко проучване по отношение на феномена на пристрастяването на човек към алкохола.

В изследването са участвали 50 мъже на различна възраст. Учените са тествали реакцията на тялото на доброволците към алкохола.

За тази цел всички участници са били помолени да опитат алкохолни напитки от определен вид, след което експертите са наблюдавали отделянето на хормони, както и реакцията на тялото.

В резултат на това се оказва, че човешкото тяло реагира на бирата, например, чрез освобождаване на допамин - хормона на удоволствието. В тази връзка учените отбелязват, че бирата е може би най-коварната и опасна сред всички други алкохолни напитки, тъй като причинява бързо пристрастяване поради хормона допамин, сподели "Актуално".

Учените са загрижени от факта, че много хора дори не смятат бирата за алкохолна напитка. Поради тази причина така нареченият „бирен алкохолизъм“ води до още по-страшни последици от обикновените спиртни напитки и е широко разпространено явление в наши дни.

Трябва да се отбележи, че в допълнение към бирата, списъкът на най-опасните алкохолни напитки включва коктейли, които също се считат за слаб алкохол, алкохолни смеси (това обикновено включва екзотични коктейли, направени от голям брой съставки), оказващи особено негативно влияние на черния дроб и бъбреци. Към тази категория се отнася и безобидното на пръв поглед шампанско и ликьори.

Аристократична напитка като шампанското влиза в тази класация поради съдържанието на въглероден диоксид в нея, което допринася за бързото усвояване на алкохола в кръвта. А сладкият алкохол е коварен, защото е с високо съдържание на захар. В комбинация с алкохол тя причинява непоправима вреда на панкреаса.

*Важно: Статията не е заместител на квалифицираното медицинско мнение! Не забравяйте, че консумацията на алкохол е вредна за здравето дори в малки количества!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 3
    На 60 години съм. Три галонки /по два литра бира/ са ми ежедневие от 40 години насам. Един път не съм ставал да пикая през ноща. Камъни направих в бъбрека, доктора вика "Повечко течности и бира" ?!! Е, колко повечко?
  • 4
    5
    Пешо
    Да бе, като студенти навремето жулихме премно водка с кола, уиски с кола, бира! ..
  • 7
    4
    LOL
    Тия са от фейсбук специалистите :D Някакви бездарници от на майната си решили да правят училищен проект за домашно и резултата стигнал чак до дунав мост
  • -8
    3
    Мъжете да му мислят!
    Бирата е най-големия враг на простатата.
  • 6
    2
    Иванов
    Тия учени все много знаят,хората се е поела от хилядолетия в древния свят и няма сведения да е навредила,е не е била в сегашния си вид но си е пак с алкохолзащо един път не казахте че виното е също скрита дори явна опасност.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари