Биг Бен ще бъде спрян, стрелките му може да паднат

0
Ако през следващите 2-3 години проблемите с механизма не бъдат решени, той може да се счупи и Биг Бен да спре завинаги
Ако през следващите 2-3 години проблемите с механизма не бъдат решени, той може да се счупи и Биг Бен да спре завинаги Снимка: REUTERS

Знаменитият часовник на Лондон Биг Бен вероятно ще бъде спрян за няколко месеца заради наложителен ремонт, съобщи Би Би Си, цитиран от 24 часа.

В отчета на специалния комитет на британския парламент се посочва, че един от главните символи на британската столица е в опасност и е необходима спешна реставрация, която ще струва около 60 млн. долара.

По време на ремонта часовникът ще бъде спрян и ще замлъкне. Поправката на механизма на Биг Бен ще продължи поне 4 месеца, което ще е най-дългото му спиране от момента на създаването му през 1859 г.

В отчета на парламентарния комитет се отбелязва, че от ремонт се нуждаят стрелките, които може да паднат заради корозия, махалото, както и покривът на часовниковата кула, тъй като по него има пукнатини. Според доклада, ако през следващите 2-3 години проблемите с механизма не бъдат решени, той може да се счупи и Биг Бен да спре завинаги.

Освен часовника британският парламент може да се наложи да направи и цялостен ремонт на собственото си здание в Уестминстър, за което обаче ще са нужни $ 11 млрд. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари