Бимбалов: България беше целенасочено подготвяна за това, което се случва в момента

0
"Това, което направихме снощи, беше да покажем, че сме много. И най-вече - не сме готови външни и вътрешни престъпни умове да третират България като заложник на Путин", пише Радослав Бимбалов
"Това, което направихме снощи, беше да покажем, че сме много. И най-вече - не сме готови външни и вътрешни престъпни умове да третират България като заложник на Путин", пише Радослав Бимбалов Снимка: Фейсбук

Добре, да говорим нещата в очите. Многохилядното шествие от снощи не е нефелно изразяване на морална, нефункционална подкрепа към един страдащ народ отвъд онова наше общо море. Тази проява има много по-далечен обсег на действие

"Има държави в ЕС, които заемат много по-конструктивна и трезва позиция, по-независима позиция. Няма да ги назоваваме, те съществуват" заяви вчера говорителят на Путин. Фактът, че няма никаква нужда да ги назовава, е голямата опасност за нас.

Внушението, че България е зле прикрит поддръжник на Кремъл е систематично насаждано – у нас и навън. Общественото мнение умело се „оформя“ от платени глашатаи по медиите или добре обучени тролове в социалните мрежи. Но още по-брутално е представянето на напълно нереални замервания за публични нагласи. Такива „проучвания“, например, са измислените анкети, които телевизиите си спретват ежедневно. Лексикончетата с важни въпроси, които с лекота биват подмятани под носа ни, се манипулират лесно, защото зависят от анонимна активност в социалните мрежи. Резултатите от тези „проучвания“ не просто се забиват в съзнанието на публиката, а понякога биват цитирани от властимащите, за оправдание на „по-конструктивната и трезва позиция“, както я нарича Дмитрий Песков.

Президентът Радев, бившият военен министър Янев и другарката по икономика Нинова дори не се свенят да демонстрират тази „трезвост“. Проруската парламентарно представена партия Възраждане открито развява кремълската пропаганда, дори навръх националния ни празник. Премиерът Петков не просто е неопитен, в капана на нестабилността на една прекалено разкрачена коалиция, но е длъжен и да разчита на порочни съветници. Например на едни съмнителни разузнавателни служби, които странно как и защо до последно убеждаваха цялата ни управленска машина, че война няма да има…

Хора, време е да си отворим очите. Изправени сме пред сериозно предизвикателство. Повече от десетилетие България беше целенасочено подготвяна за това, което се случва в момента. Кремълският режим е в ролята на терорист, който отдавна е хванал заложници. Сега е извадил един от тези заложници, стиска го за гърлото и заплашва да го довърши. Но отзад, в завладяната порутена източна сграда, сме и ние.

„Няма да ги назоваваме, те съществуват“ каза Песков.

Това, което направихме снощи, беше да покажем, че сме много. И най-вече - не сме готови външни и вътрешни престъпни умове да третират България като заложник на Путин. Снощи бяхме тихи и спокойни. Но който реши, че може да се опита да ни приобщава към някаква нова евразийска измислена нереалност, ще се сблъска с гнева ни.

Радослав Бимбалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    ???
    Къде е контра-митингът срещу САЩ и ЕС с призив да спрат да се месят, въоръжават и насъскват целия свят към войни и омраза към Русия. Това, че Русия е силна, не означава, че с малодушието си трябва мълчаливо да подкрепяме алчните подстрекатели от Запада ! В никой случай ! Къде и кога е контра-протестът ?
  • -1
    13
    Taka taka 12
    Руската Федерация не е отишла да въоръжава и насъсква тексаските каубои срещу калифорнийските езерняци, нали ???
  • 3
    12
    до 9
    Тексас или Калифорния защо не са страни членки на ООН?:)
  • 1
    11
    Go6o
    Колкото и да им е мъчно на някои, това наистина си е вътрешна работа на Русия и Киевска Русия !
  • 1
    10
    123
    Да го духаш козел брадат ! Онзи позор вчера беше съчинен от украинските отрепки, които подкопават основиге на държавата ни. Купуват апартаменти НАЕДРО. Скапани малоумници, тези украинци не са хубави хора, не напразно ги трепят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари