Биляна Петрова се оплака, че й нарушават правата в затвора

0
В писмо до министъра на правосъдието, нейни близки прилагат документи, с които се отказва правото й на доброволен труд
В писмо до министъра на правосъдието, нейни близки прилагат документи, с които се отказва правото й на доброволен труд Снимка: БГНЕС

В писмо до министъра на правосъдието, нейни близки прилагат документи, с които се отказва правото й на доброволен труд

Днес съпругът на Биляна Петрова и бившият ѝ колега в Община "Младост" Петър Кърджилов внесоха писмо до министъра на правосъдието доц. Атанас Славов, в което разказват за системното нарушаване на правата, ограничаването на възможността за намаляване на присъдата и силно дискриминационното отношение към Биляна Петрова в затвора в град Сливен.

В публикацията на заместничката на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева се твърди, че молбите й за доброволен труд в затвора в Сливен са били отхвърляни многократно и без обяснения. Освен това, близките й се обръщат и към Крум Зарков. Ето за какво настояват те:

Молим министър Славов за среща с нас, като прилагаме на вниманието му два документа като приложение към писмото:

1. Писмо с опис на всички откази на молби на Биляна Петрова за работа и доброволен труд до ръководството на затвора в Сливен, написано лично от г-жа Петрова и набрано в печатен файл от нас. Отказите са на всички молби от г-жа Петрова, като в тях не се съобщават реалните факти относно работните места и се извършват нарушения на правата ѝ.

2. Молба от г-жа Биляна Петрова до бившия служебен министър на правосъдието г-н Крум Зарков да се занимава с творческа дейност с цел полза за обществото и за намаляване на присъдата ѝ, към която тя прилага редица документи, доказващи опита и статуса ѝ на творческа личност, включително договори с издателства с определени срокове за завършване на две книги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Минчо
    Когато членът е висок и присъдата е голяма не може веднага да хукнеш на работа. Трябва да полежиш 2,3 г. минимум. От строг режим на общ не се слиза бадева. Стига сте плещили тъпотии и да настройвате хората без да сте наясно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари