BILD: Русия за първи път удари Украйна с тежка авиационна бомба

1
След удара на ОДАБ-1500 в небето се е издигнал облак дим с височина 1 км
След удара на ОДАБ-1500 в небето се е издигнал облак дим с височина 1 км

След удара на ОДАБ-1500 в небето се е издигнал облак дим с височина 1 км

"Руските въоръжени сили са атакували с тежка авиационна бомба ОДАБ-1500 село Велика Писаревка в Сумска област". Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке посочва, че след удара на ОДАБ-1500 в небето се е издигнал облак дим с височина 1 км.

Обемната детонираща авиационна бомба (ОДАБ) е термобаричен снаряд от съветската епоха, който освобождава запалителна течност под формата на аерозол на около 10 метра преди да удари целта и да я възпламени. Това се нарича обемна експлозия. Такъв боеприпас има по-голяма поразяваща сила от класическия боеприпас. Преди това руските въоръжени сили са използвали ОДАБ, но с по-малка маса: от 170 до 500 кг. Рьопке нарича използването на 1,5-тонна бомба в селото "ново дъно във войната на Русия срещу украинските градове", предаде агенция Фокус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Балканеца
    Последния ми коментар беше към нмоер 9.
  • -2
    11
    Балканеца
    Не тъпако, просто има държави, които могат да функционират само и единствено в условията на дикатура, без значение военна хунта ли е, комунистическа кочина ли е или обикновен диктатор, подкрепян от някоя велика сила. Пада диктатурата и държавността изчезва, и не са виновни нито нечии тайни служби, нито земното притегляне. Ама това са процеси, които са твърде сложни за ограничения ти умствен капацитет. Или пък изискват твърде много писане от моя страна за да ти обясня причините, които ти нито ще разбреш, нито ще успееш да осмислиш, така че оставям те да си вярваш, че амерканската ръка е барнала в Китай и за това там е добре :D
  • 8
    10
    до деветия тъпанар
    И като са такива демократи, що изтребиха толкова цивилни в Ирак бе, най-ниската бройка е 650 000, други анализатори стигат до милион! И как влязоха в Ирак, като лъжци?!? Що бомбиха Белград?!? Различни били викаш?!? Ой сиктир!
  • -5
    9
    Балканеца на ми лапа уя
    Българите ходеха в Либия, ама се оказа, че Либийците които уж са добре ни завлякоха със стотици милиони долара поради малоумието на нашите т-пунгери от полит-Бюро на ЦК на БКП. Америка свали диктаторите в Либия и Ирак, ама руските тайни служби още действат и са виновни за тероризма който продължи в тия държави след падането на диктаторите. Така, че мизерията там не е защото са свалени диктаторите, а защото Русия саботира процесите с техните си Ислямски държави които основаха след разпада на комунизма и СССР.
  • 7
    8
    Балканеца
    Абе, чета ви коментарите и се чудя, верно ли сте толко прости или умишлено пишете глупости. Номер 6, каква руска ръка е барнала в Иран, Ирак, Сирия? И каква американска е барнала в Китай? И амриканците, като махнаха диктаторите в Ирак и Либия, по- добре ли са тези държави? Ако си забравил, нека ти припомня, че 90-те години българи ходеха на гурбет в Либия, държава с проблеми наистина, но имаше ред, имаше и пари. А тогавашните проблеми, пред това което е сега... направо си беше Швейцария. Номер 5, наистина ли си мислиш, че Русия губи войната? Дали си си напрягал двете мозъчни клетки, да помислиш защо досега не изполваха такива бомби, авиация и т.н? Наистина ли вярваш, че ако руснаците възприемат израелската стратегия към палестинците, украинците ще изкарат повече от месец? Истината е, че Украйна не разполага нито с военния, нито с човешкия, нито с техническия потенциал на Русия, нещо което само тъпаци като теб не осъзнават, и рано или късно ще трябва да излезнат от войната, разбира се победени. А руснаците не рушат по 2 причини - 1- това, което от Украйна да не бъде крайно враждебно към тях, и 2 - няма смисъл да рушат нещо, което смятат че ще бъде тяхно и после трябва да го възстановяват. В крайна сметка, няма абсолютно никакъв шанс една ядрена сила да бъде победена от неядрена. Кой разбрал, разбрал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари