Бил Гейтс: Ще има друга пандемия

1
Сегашната пандемия е към края си, но това не трябва да отпуска институциите и хората
Сегашната пандемия е към края си, но това не трябва да отпуска институциите и хората Снимка: Getty Images

Сегашната пандемия е към края си, но това не трябва да отпуска институциите и хората

Бил Гейтс предупреди, че "ще има друга пандемия" и светът трябва да се подготвя за нея още от сега. В интервю за CNBC Гейтс обяви, че сегашната пандемия е към края си, но това не трябва да отпуска институциите и хората.

"Ще има друга пандемия. Тя ще е с друг патоген'', казва Гейтс.

Според него обаче следващата пандемия може да е доста по-кратка, ако се действа правилно.

"Следващия път трябва да се опитаме да направим така, че пандемията да е около шест месеца, а не две години. Цената да сме готови за следващата пандемия не е толкова висока. Това не е като промяната на климата. Ако сме рационални, да, следващата ще я хванем рано", допълва той.

Гейтс казва, че фондацията му ще участва в проект на Wellcome Trust за даряването на 300 млн. долара на Коалицията за иновации за подготовка за епидемии. Една от нейните цели е осигуряването на доставки на ваксини за по-бедните страни, информира vesti.bg.

Отделно има и друга инициатива, която цели набирането на 3,5 млрд. долара финансиране. То ще се използва за ускоряване на разработката на ваксини в рамките на 100 дни.

По отношение на сегашната пандемия, Гейтс смята, че рискът от сериозно прекарване на болестта вече е "драматично редуциран", тъй като много голяма част от хората вече са се срещали с вируса и/или са ваксинирани. Той допълва, че около 61,9% от световното население вече е ваксинирано, но няма да се изпълни целта на СЗО за 70% до средата на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Da
    Да го въдворят, че приказките му са опасни и не са забавни за ТВ шоу.
  • 0
    4
    daskal
    И този човек някога ми беше симпатичен! Той май съвсем изтрещя и си играе на Всевишен със света.
  • 8
    3
    Сашо
    Предупреждава, че новият вирус ще бъде пуснат от лабораториите. Все още не са изпълнили плана за намаляване броя на населението.
  • 5
    2
    Билчо, гей такъв,
    Да ебеш на майка си мумията, идиот алчен! И като пукнеш (дано да е скоропостижно!), прахът ти с атомна бомба да го разпръснат из океана, така, че и помен да не остане!
  • 6
    1
    88
    Чичко Ади пасти да яде в сравнение с тоя кретен!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари