Бихме, за да не ни плюете по празниците!

0
Победата над Беларус с 1:0 вдигна настроението на играчите в националния отбор
Победата над Беларус с 1:0 вдигна настроението на играчите в националния отбор Снимка: БТА

Победата над Беларус с 1:0 вдигна настроението на играчите в националния отбор.

Успехът ни остави в борбата за второто място, даващо право на бараж, но „лъвовете” предпочетоха да се концентрират единствено върху изминалия мач от световните квалификации.

Безспорно хитът на вечерта бе изказването на вратаря Владислав Стоянов. Стражът, който пребори Николай Михайлов в спора за титулярно място, разкри за любопитен разговор в съблекалнята преди мача с Беларус. „Казах на момчетата да бием, за да не ни плюят хората по празниците", заяви Стоянов.

"Когато биеш, е лесно. Но аз искам да усещам подкрепата на феновете, когато падаме. Радвам се, защото момчетата са по-усмихнати след победата”, коментира вратарят на „Лудогорец”. Припомняме, че следващият мач на България от група „А” е чак през март, което на практика означава, че играчите могат спокойно да посрещнат коледните и новогодишни празници.

Мачът с Беларус обаче едва ли ще бъде запомнен с добро от Георги Миланов. Халфът бе принудително сменен през второто полувреме, като от лекарския щаб разкриха детайли за състоянието му. Оказа се, че Миланов е прекарал тежък грип преди седмица, а студеното време в София допълнително влошило състоянието му. Медиците са категорични, че халфът е развил лека форма на хипотермия, но състоянието му е било овладяно навреме и най-вероятно ще може да играе за клубния си ЦСКА (Москва) през уикенда.

Интересното е, че въпреки победата и шансовете за класиране вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков попари надеждите и заяви, че отборът няма шансове да играе на Мондиал 2018. Заместникът на Борислав Михайлов похвали специално Спас Делев, чието желание за игра трябвало да служи за пример на останалите играчи. „Спечелихме 3 точки, но има още много какво да се желае в игрови план", коментира Лечков. - "Дайте да не се заблуждаваме, не правим сметки за класиране. Според мен нямаме шансове, но дано момчетата ме опровергаят. Поздравявам Спас Делев за желанието, това се казва играч да играе на 100 процента”, обобщи Лечков.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари