Big Brother не спи!

2
За негово съжаление и ние, гражданите, също
За негово съжаление и ние, гражданите, също

Уважаеми русенци,

На сесията на Общински съвет Русе, състояла се на 14.12.2017 г Зам. кметът г-н Димитър Наков заяви, че в Общината са получени сигнали за неработещи електронни информационни табла по спирките на градския транспорт и вече всички дефекти били отстранени.

Тъй като на мен ми се налага да ползвам градски транспорт, аз самата съм свидетел, че това не отговаря на реалността. За съжаление моите наблюдения се базират на съвсем малък участък от града. И тъй като кметът г-н Пламен Стоилов във всяко свое изказване призовава гражданите на Русе да сигнализират за нередности от всякакво естество, аз реших в качеството ми на общински съветник да събера информация за неизправностите в интегрирания градски транспорт, за който бяха изразходени 29 256 115,47 лв. и да я предоставя в „сдъвкан” вид на общинската администрация.

За целта ще приемам сигнали от всеки русенец, които касаят САМО НЕИЗПРАВНИ ЕЛЕКТРОННИ ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЛА НА СПИРКИТЕ И В ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА.

Срокът е от днес, 25.01.2018 г, до четвъртък, 15.02.2018 г. Ще направя онлайн таблица, в която ще можете да виждате подадените сигнали, за да не се дублират.

Какво е необходимо да направите, за да включа сигнала Ви в списъка?

Да ми изпратите информация на лично съобщение във Фейсбук или мейл на [email protected], която да съдържа следната информация:

1. Местоположение на спирката или номер на линията на превозното средство, както и регистрационния му номер.
2. Снимка на неработещото или частично увреденото електронно информационна табло.
3. Дата и час на снимката.

Каква е целта и какво ще постигнем?

Целта е за следващата сесия на 22.02.2018 г да мога да внеса официално питане по темата, на което е задължително да получа отговор. Обаче от не толкова дългия и не толкова тежкия ми стаж като общински съветник смея да твърдя, че ако не всички, то по-голяма част от неуредиците в това отношение ще бъдат отстранени до самата сесия. Защото Big Brother не спи. За негово съжаление и ние, гражданите, също.

Мариета Волф

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари