Биг брадър следи месото за олимпийците в Китай

0
Китай продължава да изумява с решенията си в опит да проведе най-запомнящата се, зелена и безопасна олимпиада
Китай продължава да изумява с решенията си в опит да проведе най-запомнящата се, зелена и безопасна олимпиада

Яйца, гарнирани със сос от телешка кайма, са хит в менюто

Китай продължава да изумява с решенията си в опит да проведе най-запомнящата се, зелена и безопасна олимпиада, и то в условия на световна пандемия.

Говорител на организационния комитет на игрите заяви, че опасенията на някои държави като Германия например, които препоръчаха на спортистите си да не ядат месо в Пекин, са неоснователни, предава агенция Монитор.

Той разкри, че местните са създали подробна информационна система, която проследява всеки ден от съществуването на животните, които са отглеждани специално, за да станат част от менюто на олимпийците. Досиетата включват с какво са били хранени и поени те, преди да стигнат до кланиците. Целта е да се избегне всякакъв риск от заразено със забранени субстанции месо, което да доведе до положителни допинг тестове при спортистите.

Големият хит в менюто на игрите пък се очаква да бъде специално създадено ястие - рохко яйце, гарнирано със сос от бавно приготвена телешка кайма и органични гъби. Създател на специалитета е готвачът Бай Сяоджун, който оглавява един от 30-те екипа, ангажирани да приготвят ястията за олимпийците.

Той представил около 10-ина свои предложения на специално организирано състезание за определяне на най-добрата храна. "Спомням си, че сред ястията имаше пържоли, скариди, задушено свинско шкембе и др., като си мислехме, че някое от тях ще спечели. Оказа се, че около 5 ястия са били върнати в кухнята почти цели. Яйцето обаче е отличен избор, тъй като не само съдържа добрите протеини, от които спортистите се нуждаят най-много, но също така е обикновена хранителна съставка, която отговаря на вкусовете на много хора", доволен е Сяоджун.

Китайските власти пък обърнаха внимание на публикациите в различни държави, че страната ще шпионира чуждите спортисти и затова те трябва да оставят личните си телефони и компютри вкъщи, а на олимпиадата да използват еднодневки, които след това да бъдат унищожени.

Първи с такива призиви към спортистите си излезе олимпийският комитет на Нидерландия, който бе последван от Великобритания, Канада и Норвегия. Сега и американските олимпийци са получили такива препоръки.

"Законът на Китай за защита на личната информация и други съответни закони и разпоредби се спазват стриктно. Спортистите доброволно изтеглят приложението My 2022, тъй като то предоставя информация за времето, настаняването, транспорта, новините за събития и актуални медалисти.

При първата употреба то иска оторизация на потребителя, както много други платформи - Google, Apple и Samsung. Цялата лична информация ще бъде криптирана, за да се гарантира поверителност", съобщават китайските власти.

Една от големите звезди на Китай - баскетболистът Яо Минг, пък споделя: "Ще има добри и лоши публикации за игрите, но това е едно весело събитие, което събира спортисти от цял свят, за да празнуват".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари