Би Би Си: Полският президент е заразен с COVID-19 след контакт с българския президент Радев

1
Понастоящем страната е влязла в национално заключение "червена зона", което включва частично затваряне на начални училища и ресторанти
Понастоящем страната е влязла в национално заключение "червена зона", което включва частично затваряне на начални училища и ресторанти Снимка: Евроком

Медията твърди, че държавният ни глава е влязъл под карантина, малко след срещата им

Полският президент Анджей Дуда се е заразилCovid-19, но се чувства "добре", казва президентският говорител, пише BBC, цитирана от Евроком

48-годишният Дуда беше тестван в петък и беше установен, че е положителен, обяви Блажей Спичалски в събота.

Той се присъединява към шепа световни лидери, които са хванали вируса, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп и британският премиер Борис Джонсън.

Полша е изправена пред нарастване на пандемията от коронавирус, като дневният рекорд от над 13 600 нови случая е в петък.

Понастоящем страната е влязла в национално заключение "червена зона", което включва частично затваряне на начални училища и ресторанти.

Въпреки че не е ясно кога г-н Дуда се е заразил с вируса, той е присъствал на събитие в Талин в понеделник, където се е срещнал с българския президент Румен Радев, който по-късно е влязъл в карантина.

„Вчера г-н Дуда беше тестван за наличие на коронавирус“, написа г-н Спичалски в Twitter в събота.

"Резултатът се оказа положителен. Президентът е добре. Ние сме в постоянен контакт със съответните медицински служби."

В петък г-н Дуда посети полска болница в процес на изграждане на Националния стадион в полската столица Варшава. Снимките показват, че президентът носи маска за лице, докато се среща с работници на обекта.

Той се срещна и с 19-годишната тенис звезда Ига Суатек, победител в Откритото първенство на Франция тази година, за да ѝ присъди Златен кръст за заслуги за постижения в спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари