BGBets: Бразилия и Франция ранни фаворити на Мондиал 2022

0
Кой е с най-големи шансове да спечели надпреварата?
Кой е с най-големи шансове да спечели надпреварата?

Остават само две години до следващото Световно първенство, което за първи път досега ще се проведе в арабския свят 

Мондиал 2022 ще се състои в Катар, а букмейкърите вече определиха ранни фаворити за трофея. Кой е с най-големи шансове да спечели надпреварата? Нека обсъдим това в следващите редове.

BGBets, един от най-добрите сайтове за залози с лиценз, ни предоставя любопитна информация. Проучвайки коефициентите, публикувани от водещ световен букмейкър, става ясно, че Бразилия и Франция са държавите с най-добри шансове да спечелят следващото Световно първенство. “Кариоките” и настоящият световен шампион са получили коефициент за успех 8.00, което ги поставя с едни гърди пред останалите. Разбира се, тук отново следва да напомним, че това са съвсем ранни прогнози, които могат да претърпят промяна в следващите две години.

Може би изненадващо за мнозина, но Англия е посочена като трети най-голям фаворит за трофея с коефициент 9.00. “Трите лъва” нямат спечелено голямо първенство от 1966 година насам, но на последния Мондиал в Русия се представиха добре и стигнаха 1/2-финалите.

Топ 5 на големите фаворити се допълва от отборите на Германия и Испания, чиито шансове за нова световна титла са оценени с коефициент 10.00. Любопитното е, че последните световни титли и на двете държави бяха спечелени извън Европа - Германия триумфира в Бразилия, а Испания стана световен шампион в ЮАР. Дали пък тази тенденция няма да се запази за една от двете страни?

Четири отбора са получили еднакъв коефициент от 13.00 от страна на букмейкъра. Това са Аржентина, Белгия, Нидерландия и Португалия. За голямата звезда на “албиселесте” Лионел Меси това е вероятно последен шанс да спечели световната титла, докато при Нидерландия апетитът е голям след пропуснато участие на Мондиал 2018.

Букмейкърите явно са взели предвид, че четирикратният световен шампион Италия се намира в момент на изграждане на нов силен отбор. Крайният резултат от усилията на наставника Роберто Манчини все още е под въпрос, поради което “адзурите” са получили наистина висок коефициент за нова световна титла - 17.00. Ако смятате, че Италия има сили да спечели следващото Световно първенство, определено този коефициент е истински подарък в случая.

А къде се намира България в прогнозите на водещите световни букмейкъри? Родният национален тим е получил коефициент от 251.00 за евентуална първа световна титла. Това надали ще се случи, разбира се, но ако се чувствате наистина авантюристично настроени, бихте могли да подкрепите селекцията на Георги Дерменджиев. Шансовете на България са оценени наравно с тези на държави като Парагвай, Перу, Уелс и Исландия, което е донякъде изненадващо, бихме казали.

Световното първенство в Катар е първото досега, което няма да бъде проведено през лятото. Заради високите летни температури в арабската страна, турнирът ще се състои в периода между 21 ноември и 18 декември. За последен път и Световното първенство ще се играе с 32 отбора. Очаква се през 2026 година броят на участващите тимове да нарасне до 48. Надяваме се, че това ще увеличи и шансовете за класиране на българския представителен тим, който не е участвал на световни финали от 1998 година насам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари