БГ автоджамбази крадат джип за 11 секунди

2
Всяка година автоджамбазите в София крадат около 2000 автомобила
Всяка година автоджамбазите в София крадат около 2000 автомобила Видео: TV7

Най-вероятно всеки е гледал филма "Да изчезнеш за 60 секунди". Група изпечени автокрадци получават поръчка да съберат по списък луксозни автомобили. В София има стотици хиляди коли.

Всяка година автоджамбазите в София крадат около 2000 автомобила, съобщиха в предаватено "Жега" на ТV7.

Редом до ветераните със звучните прякори Таблата, Лъвицата и Боксьора се нарежда и бодрата смяна, млада генерация джамбази. Белязания, Шумахера, Байката и придобилия национална известност Яро са вече достатъчно известни в ъндърграунда.

Главен инспектор Ангел Бадънков е началник сектор "Престъпления", свързани с МПС в СДВР от три години и половина. Това, което казва той звучи стряскащо. През последните години българите се нареждат на трето място в света по умения в автокражбите. Родните бандити могат да откраднат луксозен джип не за 60 секунди, а за по-малко от 30 секунди, независимо от защитата. Тайните на крадците оживяват сега.

Предаването "Жега" се сдоби с видео запис от ареста на един от известните автокрадци в София. Белезниците щракват на ръцете на джамбазинът докато е в леглото със стриптизьорка. Скриваме лицето му, защото вината му още не е доказана.

За 2014 година полицаите са разкрили 35 автоджамбази. От 16 години Ангел Бадънков работи в полицията. В кабинета му има табло, на което са изписани успехите на отдела.

Най-странната група залавяна от полицаите са трима джамбази откраднали десетки жигули и една волга.

Т. нар. изпечени автоджамбази инвестират десетки хиляди левове в специални машини, които преодоляват за секунди софтуера на луксозните лимузини и изчезват.

Една комична история още разсмива столичния ъндърграунд. Една от групите автоджамбази платила 25 000 евро на полски автокрадец, за да се сдобие с подобна машина. Когато я получили обаче не успели да я задействат. Полякът им изпратил инструкции. Но българските джамбази отново не успели да я задействат. Затова полякът хванал самолета от Варшава и дошъл в София. През нощта излязъл с българските си ученици-автоджамбази, нагледно им показал как се отключва луксозна лимузина и на сутринта си заминал. Всеки ключ, който трябва да се използва при препрограмирането обаче излиза изключително скъпо по 700 лв бройката и може да се използва само веднъж.

Няма автомобил, който да не може да бъде отворен, казва Бадънков.

Удивителния прякор Цвръц е носен от Цветан Киров. През 2011 година той влиза в криминалните хроники, когато удря откраднат от него джип Х5 в патрулка, която идва по сигнал да го арестува.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари