"Безплатните" дърва в село Богдан излизат 40 лева на кубик

0
Жители на селото казват, че нямат пари за дърва​
Жители на селото казват, че нямат пари за дърва​

Жители на селото казват, че нямат пари за дърва​ 

За да получат обещаните от държавата безплатни дърва, хората от наводнените у нас села трябва да плащат, показа проверка на bTV.

В Каравелово 5 кубика от безвъзмездните дърва струват 10 лева и 50 стотинки, а в Богдан – 40 лева за кубик. В цената влизат разходи за транспорт и рязане, които са задължителни.

Жители на селото казват, че нямат пари за дърва. Необходимо е да платят както за транспорт, така и за кубик.

Държавата възлага отговорността на местните кметове и очаква те да разпределят дървата. Служебният министър отказа да коментира решенията им.

„Ако поискат помощ от нас като Министерство на земеделието и горското стопанство за дейности, които можем да извършим, за да намалим тази цена или каквото може допълнително да помогнем, ще се отзовем“, посочи министър Гечев.

Той коментира, че държавата дава безвъзмездно дърва, а ще се предприемат и следващи стъпки, които обаче все още не могат да се оповестят. „От мъката на хората не се печели и ако изискат допълнителна помощ като резачки, хора и транспортни средства, то ще получат такава от нас“, каза още министърът.

Той допълни още, че не може да каже колко общо е дървеният материал. Предстои да се направи проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари