Безплатни прегледи за деца в болница "Проф. д-р Александър Чирков"

1
Специалистите мерят кръвното на децата и преслушват белите им дробове, правят им също така ЕКГ и ехокаргиография
Специалистите мерят кръвното на децата и преслушват белите им дробове, правят им също така ЕКГ и ехокаргиография Видео: btv

Специалистите мерят кръвното на децата и преслушват белите им дробове, правят им също така ЕКГ и ехокаргиография

Столичната болница „Проф. д-р Александър Чирков“ днес организира безплатни профилактични кардиологични прегледи за деца, които са лишени от родителски грижи. Инициативата е част от благотворителната програма на лечебното заведение, което ежегодно провежда кампании в помощ на обществото и уязвимите групи.

Тази благотворителна инициатива има за задача лекарите да прегледат децата от домовете и да установят дали при тях няма някакви отклонения. Логично е, когато децата имат загрижени за тях родители, те да ги заведат на лекар и така ние да открием някои вродени сърдечни заболявания. Така че нашата цел е да открием евентуални заболявания при децата, които са лишени от майчина грижа“, обяснява за bTV доц. д-р Пенчо Кратунков.

В дните преди Коледа медиците посещават децата, настанени в центрове от семеен тип, и провеждат пълен кардиологичен преглед. Целта е да се помогне за профилактиката, диагностиката и лечението в случай на необходимост. Специалистите мерят кръвното на децата и преслушват белите им дробове, правят им също така електрокардиограма (ЕКГ) и ехокаргиография.

Може би тук е момента да кажа, че през декември се навършват 20 години откакто медиците са започнали интервенционалното лечение на вродени сърдечни малформаци. Първоначално стартирахме с междупредсърден дефект“, обясни още доц. д-р Пенчо Кратунков.

Благотворителната кампания започна на 10 декември и към момента всички малчугани са се оказали здрави, съобщават още от лечебното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари