Ромка на 15 години: "Искам 10 деца"

0
Едно от предположенията за ударното раждане от страна на момичето е, че търси финансова облага /снимката е илюстративна/
Едно от предположенията за ударното раждане от страна на момичето е, че търси финансова облага /снимката е илюстративна/

Момиче от ромски произход на 15 години от Русе наскоро е станало майка за втори път, но няма намерение да спира с ражданията. Въпреки крехката си възраст тя е твърдо решена да има поне 10 деца, като е разказала, че ще ражда всяка година, научи "България Днес".


Младото момиче дало живот на второто си дете наскоро в русенската болница. Тя била добре известна на местните лекари, тъй като миналата година почти по същото време родила за първи път. Тогава тийнейджърката се нареди сред един от най-младите родилки у нас, а пък бащата на детето бил едва на 16 години. Година по-късно домочадието им продължава да расте.


Пред шокираните лекари момичето споделило, че има намерение да ражда всяка година, докато стане майка на поне 10 деца. Твърди, че много обичала бебетата и щяла заедно с бащата да се грижи за тях. Самоличността на девойката се пази в тайна, но вероятно скоро в дунавския град ще се заговори за ромката.

Едно от предположенията за ударното раждане от страна на момичето е, че търси финансова облага. Всяко семейство за първородното си дете получава парична помощ в размер на 250 лева. За второ отроче сумата расте до 600 лева. Тя е толкова, дори и да са близнаци, тъй като се смята за едно раждане. За трето дете финансовата подкрепа е 250 лева, а за четвърто - отново 600 лева. За всяко следващо новородено двете суми се редуват. Чистата математика показва, че от раждането на 10-те деца ромското девойче ще вземе 4250 лева, като отделно ще получава детски надбавки и социални помощи, така че наследниците ще й носят добри доходи.

Младата родилка пропускала редовните си прегледи по време на двете бременности, но въпреки това давала живот на здрави деца. Тя и не пропускала да се похвали в болницата, че мъжът й много я обичал и се грижел за нея, като цялата рода била изключително щастлива, че къщата им ще продължава да се пълни с малчугани.
В същото време се създава тревожната тенденция, че все повече деца стават родители на невръстна възраст и не са способни пълноценно да отглеждат наследниците си.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари