Безплатни инвитро процедури достъпни и в Русе

2
Безплатните инвитро процедури са възможни вече и в Русе
Безплатните инвитро процедури са възможни вече и в Русе Видео: TVN

Безплатните инвитро процедури са възможни вече и в Русе. Те ще се правят в Медицинския център по репродуктивно здраве „Д-р Щерев“ в крайдунавския град.

Това стана ясно след като специализираната клиника за репродуктивна и акушеро-гинекологична в Русе – Медицински център „Репродуктивно здраве Д-р Щерев” Русе ООД получи „Много добра” акредитационна оценка от Изпълнителната агенция по трансплантации и Министерство на здравеопазването, което и позволи да сключи договор с Националния Център за асистирана репродукция в София, предаде RuseNews.

Всички двойки в Русенска област, които са одобрени за инвитро процедури, могат да ги извършват в клиниката безплатно, тъй като разходите ще се поемат от националния център. 

Услугите, които могат да получат двойките, на базата на сключения договор са: 

1. Диагностициране и лечение на причините за инфертилитета

2. При наличие на необходимите индикации – подготвяне и изпращане на документацията за кандидатстване в Центъра по асистирана репродукция за финансиране на ин витро процедура с обществени средства

3. Изготвяне на документи за смяна на лечебното заведение, в което да се извърши ин витро процедурата – преди и след получаване на Заповедта от Центъра по асистирана репродукция

4. Извършване на всички изследвания, предхождащи ин витро процедурата, изискуеми от Наредба 28 за дейности по асистирана репродукция и заплащащи се от пациентите. 

5. Извършване на ин витро процедура, финансирана до 5000 лв от Центъра по асистирана репродукция и включваща:

– Ехографски прегледи – до 6 бр. 
– Хормонални изследвания – до 10 бр.
– Фоликулна пункция под ехографски контрол 
– Класическо IVF или ICSI оплождане
– Ембриотрансфер
– Криоконсервация на предимплантационни ембриони
– Стимулационни лекарства

Вече освен към общинския, пациентите могат да подадат документи и към националния фонд по асистирана репродукция, уточни гинекологът д-р Александър Кунев. Той уточни, че от началото на годината досега в здравното заведение са извършени 15 инвитро процедури и 60 инсеминации като успеваемостта е 40%.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари