Безнаказаност БГ

0
Две фейсбук публикации на две момичета – следовател и поп изпълнител – объркани, изплашени, гневни и чувстващи се в безизходица
Две фейсбук публикации на две момичета – следовател и поп изпълнител – объркани, изплашени, гневни и чувстващи се в безизходица

Неупотребата на Facebook е лично решение, целящо по-добра лична хигиена и организацияа на свободното време. Наясно съм, че по този начин се изолирам от голям брой клюки, нередности, интересни събития и т.н., но пък за сметка на това имам услужливи приятели, които любезно ми препращат най-интересното из дебрите на социалната мрежа.

Така беше и днес.

Не знам дали ще Ви се стори интересно това, което впечатли мен, но то заседна като парче дюля в гърлото ми, като комат сух хляб и ми е невъзможно да го преглътна без вода и без да се задавя. Да си дойдем на думата, става въпрос за две фейсбук публикации на две момичета – следовател и поп изпълнител – объркани, изплашени, гневни и чувстващи се в безизходица.

Едното момиче, на което името ще запазя в тайна заради спецификата на работата й, се натъква на следната ситуация, цитирам:

„Взех решение за себе си! От днес, никаква толерантност към всякакъв вид нередности, нарушения, за престъпления е ясно! Тази вечер сезирах 112 за двама мъртво пияни, които се качиха на колите си, а преди това заплашвайки управителката на заведението, че ще я затворят, викайки й “ мърла“, че ще й обърнат масите, всявайки страх у посетителите, размахваха карти на съдебна охрана! Надзиратели в Централния Софийски затвор! Дойдоха ПОЛИЦАИТЕ… ТРАГЕДИЯ!!! Дупка! Нищо!… Мрънкане, фъфлене, жалки картинки… Единият от пияните шофьори, служители на реда се казва Красимир Бозев, другият Николай Александров! Лично ще следя за развитието на проверката! ОТ ТАКИВА БОКЛУЦИ МРАТ ДЕЦАТА НИ!!!! ПРИЯТЕЛИ, ПРОМЯНАТА Е ВЪВ И ОТ НАС!!! НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!!! Само така ще променим нашата държава и нашия живот и бъдещето на децата ни!!! Моля Ви, чуйте ме!!!“

Край на цитата!

Скъпи надзиратели Ники и Краси, вероятно професията на надзирател в Централния софийски затвор (а и в който и да е друг) е ужасно тежка работа, която в случая е очевидно, че дава отклонения, която вероятно вие не сте избрали по собствено желание, но която пък въпреки това изкисква съответната отговорност от ваша страна и поведение на ниво. Тези карти, които размхавате трябва да служат за пример, за респект, да внушават сигурност, а не да са индикатори за ол инклузив пакет из нощна София. Те не Ви дават право да карате пияни и да се „ежите“ на беззащитната сервитьорка. Каква съдебна охрана сте Вие, след като се налага хората да бъдат пазени от Вас? Колко още жертви по пътищата трябва да има, за да си даде сметка, че пиян НЕ СЕ КАРА. Колко още услуги освен такситата и дринк енд драйв трябва да се измислят, за да се възползвате от някоя от тях. Омръзна ли Ви да сте от страната на добрите или искате да минете към тези, които надзиравате?

Ники и Краси са вероятно от обикновените хора, които просто не харесват и не разбират отговорността на работата си. Двама комплексари от многото, поредните. Двама вандали от многото. Двама пияници от многото.

Тревогата е поредната липса на държавност и бездействие, или на закъсняло действие. Въпросът ми към полицията е… трябва ли да чакаме Ники и Краси да убият някого на пътя или на масата, за да вземем мерки? Картите на съдебна охрана какви точно привилегии им дават? Можем ли да разчитаме на Вас, господа полицаи или да се оправяме сами? С куфар към летището или със саморазправа?

Другият Facebook пост е на известната и талантлива млада певица и музикант Рут Колева. Същата, която скоро направи нечуван за реалната музикална среда концерт с филхармония. Поздравления Рут, беше красиво!

Та някъде измежду музикалното въдхновение и борбата с реализацията му, Колева се наложи на високи токчета да защитава в центъра на нощна София младо момиче от нападението на мъж, после да принесе в жертва телефона си, захвърлен от същия агресивен мъж в локва, да бъде подложена на обида съотнесена към майка й, да търпи излишен страх, да се чувства в безизходица. И за капак отзовалите се служителие на МВР биват напсувани от агресора. И пак нищо! Нищо! На жаргонен език – К.Р!

Интересното е, че и в този случай става въпрос за човек, който би трябвало да олицетворява човешки качества. Хулиганът се казва Неделчо Тодоров и е Мистър България 2008. Минали са 7 години от тогава, никой не знае в частност какво се е случило с бившия Първи хубавец на родината. На мен ми прилича на неуравновесен амфетаминов или в по-авторитетния случай кокаинов дрОгар, неспособен да се владее, комфортно съществуващ с чувството за безнаказаност.

Е точно тази безнаказаност ни такова мамата. Изпарява и останките ентусиазъм да живееш в родината. Защото Неделчо, Ники и Краси са си обикновени боклуци, получили моментна слава и сега отново спят спокойно в държавата без правила и наказания!

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари