Деца си правят голи "селфита" за "Фейсбук"

10
Тийнейджъри пускат голи селфита, МВР пое скандала
Тийнейджъри пускат голи селфита, МВР пое скандала

Деца се събличат във фейсбук! Потресаващата мода лъсна при проверка в няколко групи на социалната мрежа, които събират и публикуват голи снимки непълнолетни момичета.

Оказа се, че съществуват множество отворени групи с различни наименования, които призовават момичетата да пращат свои разголени снимки на лични съобщения, срещу „гарантираната анонимност”, алармира „Дарик“.

След това фотосите, най-често са селфита, биват публикувани, като под някои от тях се упоменават името, годините и дори адреса на разпищоленото девойче. Полицията вече разследва случая и проверява изцяло скандала.

От отдел „Закрила на детето” обясниха, че преди да бъдат предприети действия, трябва да се изясни самоличността на децата, както и обстоятелствата около попадането на снимките им в интернет.

Когато установим самоличността на дадено дете, то ще бъде посетено от социален работник, който след среща с родителите му и класния ръководител, трябва да изготви социална оценка”, разказа Маргарита Учкунова от агенцията.

Тя обясни още, че ако се установи, че детето е в риск по вина на родител, настойник или попечител, може да бъде сезирана прокуратурата. „Ако преценим, че детето живее в много рискова среда и е изложено на опасност от трафик, тогава имаме право да го изведем от семейството”, допълни тя.

Според психолога Ина Бранева децата в тийнейджърска възраст често използват ексхибиционизма в социалните мрежи в търсене на популярност и собствена идентичност.

В тази специфична възраст с децата се случват процеси, които те не могат да обяснят и често ексхибизионизмът е проява на неосъзнати защитни процеси. Поради тази причина те все едно предлагат тялото си и казват: „Харесай ме, защото аз не знам кой съм, но ако ти ме харесаш такъв, ми придаваш някаква стойност”, разказа още психологът.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари