Бежанците изместиха проститутките от Лъвов мост

0
Травестит отнася 6 месеца пробация и пак е на улицата, а 1000 лв. глоба за жриците не ги отказва от занаята
Травестит отнася 6 месеца пробация и пак е на улицата, а 1000 лв. глоба за жриците не ги отказва от занаята

Част от бежанците на Лъвов мост са редовни клиенти на уличните проститутки в района, а жриците на любовта се ползват за информатори на службите по проблемите с нелегалната миграция.

Едновременно с това присъствието на леките жени на ключовото място в центъра на София видимо е намаляло, видя екип при нощен обход в района, пише 24 часа.

Проститутките все пак са на поста си, но са изтласкани нагоре по бул. “Сливница” в посока кв. “Люлин”.

Според жители на централната част на столицата това се дължи на по-радикално настроени младежи от Близкия изток, които са окупирали Лъвов мост. Те не одобрявали появата на разголените нощни пеперуди и често влизали в конфликти с тях.

Патрули на полицията пък постоянно обикаляли около оживеното кръстовище за проверки на бежанците и пречели на бизнеса на проститутките. Така жриците на любовта се принудили да се отдалечат и

да дебнат

клиенти в

страничните

улички до

вертепите

и запустелите дворове.

От началото на 2014 г. насам няма проститутка и сводник от София, които да са предадени на съд с обвинителен акт, показва информация от районната прокуратура, подадена след питане от “24 часа”.

Само срещу 5 проститутки и 5-има сводници от столицата се водят разследвания, но те не са приключили. Досъдебни производства има и срещу 3-ма души, предоставяли жилищата си за развратни действия.

Не повече от 20 са делата срещу проститутки в страната за същия период по чл. 329 ал. 1. - за нетрудови доходи, получени по неморален начин.

Обикновено те приключват с административна глоба от 1000 лв. или пробация

Проституиращите жени са видими и дразнят хората. Постоянно има проверки и специализирани акции. Нашата цел е да знаем кои са, защото те са свързани и с други престъпления като кражби например. Освен това някои са зависими от наркотици. Възрастовата граница пада”, казва началникът на сектора в столичната дирекция на полицията, който отговаря за борба с противообществените прояви. Той потвърждава, че част от бежанците са клиенти на проститутките в района.

За да бъде доказана вина на жрицата обаче, тя трябва да бъде хваната с клиент, който да потвърди пред съда, че ѝ е платил, за да прави секс с нея.

Често проститутките подават сигнали срещу сводниците си след скандал между тях. След като оправят отношенията си обаче, забравят какво са писали в жалбата.

Иначе всяка от жриците в района има по няколко предупредителни протокола от полицията.

Общо 8 улични проститутки преброил екип на “24 часа” от Сточна гара до бул. “Константин Величков” в часовия диапазон от 21,30 до 23 ч в четвъртък. Жриците стоят смирено на тротоара, за разлика от групите бежанци, които се навъртат около бул. “Мария Луиза” близо до Лъвов мост.

Спираме при две от тях, докато чакат клиенти до кръстовището на бул. “Сливница” и ул. “Димитър Петков”. Те дори не се обръщат към нас.

“Здравейте, момичета, колко ще струва да ви вземем за цяла вечер", директно хвърляме оферта.

Аааа, за цяла вечер - не”, казва по-нисичката от тях, която явно има повече опит. Другата, висока и с изкуствена руса коса, кима утвърдително.

Имаме терен, ще е по-спокойно, защо да се врем в храсталаците и мизерията?”, настояваме ние.

Ей там има хотел, отиваме, вършим работа и си тръгваме, вие сте двама и ние сме две, ще си вземем една стая, има две легла. 10 лв. ще платите само”, акуратно обяснява старшата.

“Защо да плащаме за хотел, елате с нас и кажете цена”, продължаваме да упорстваме.

Добре! 300 лв.!”, съгласява се накрая мургавата. След консултация встрани отказваме офертата. Скъпо е. Иначе във вертепа  наблизо сеансът е около 30 лв. в зависимост от екстрите.

“Живеещите в района на бул. “Сливница” не подават сигнали в полицията. Наскоро нашумя случай, при който имаше подписка, но никой не е информирал МВР за този проблем”, казва спецполицаят от СДВР.

Проверка на “24 часа” показа, че на мястото няма проститутки дни след скандала за разврат до бившата сграда на назционалната полиция, която е общинска собственост и сега пустее.

Жриците около Лъвов мост отдавна не натрапват поведението си на шофьорите, особено след ремонта в района. Отнасяли са и актове по Закона за движение по пътищата, когато пречат на колите и водачите.

Проституцията вече се изнесе в интернет. Всяко момиче може да си пусне обява там. Но все още има и по улиците в центъра на София и по т.нар. турски паркинги на околовръстното. Работим, за да ограничим присъствието им”, казват от столичната полиция.

От началото на годината ГДБОП и спецпрокуратурата

разбиха няколко

еротични клуба

в центъра

на София,

в които танцьорките предлагали сексуслуги. Сводниците и охранителите са обвинени за участие в организирана престъпна група.

Уличните жрици по бул. “Сливница” и околовръстното обаче не попадат в тази категория. Те са по-нископлатени, сутеньорите им обикновено са мъжете, с които живеят на семейни начала, и не се отчитат нагоре по веригата. Дават дребни суми единствено на рекетьори, за да не ги тормозят. 70% от уличните проститутки в София са циганки. Всеки месец някои от тях изчезват и се появяват нови, предимно от провинцията.

Проверките на полицията и масовото присъствие на бежанци в района пък станали причина някои от мургавите сводници да се преориентират към трафик на мигранти. Таксиметровите шофьори отдавна печелили много повече от превоз на афганистанци и иракчани до границата, отколкото да водят клиенти на жриците.

Травестит отнася 6 месеца пробация и пак е на улицата

Една от последните присъди за проституция е наложена на варненския травестит Десислав Петров.

42-годишният мъж е бивш физьор. Наказанието му е 6 месеца срещи с пробационен служител. Това, естествено, не го спира отново да работи като проститутка.

До присъдата се стига, след като двама полицаи го хващат на калъп с клиент през нощта на 4 януари 2015 г. Униформените забелязват “Фолксваген Голф 4” да паркира до кръстовището на ул. “Хайдут Сидер” и “Жолио Кюри”. Шофьорът се премества на задната седалка. Това усъмнява ченгетата. Те се приближават до колата и едновременно отварят и 2-те задни врати с викове “Полиция”. Осветяват задната седалка с фенерчета. Настава конфузна ситуация. Възрастният травестит е подпрян на една страна със свалени гащи, а зад него е шофьорът Тодор, който иначе работи като гробар. Мераклията веднага си признава, че е платил 10 лв. за секс.

Проститутката от мъжки пол пък била добре позната на полицаите. Само за година Деси е подписвал 5 пъти предупредителни протоколи, че няма да прави секс за пари. Това обаче не го спирало, както и присъдата, която получил наскоро.

Палавият гробар Тодор обаче се съгласил да стане свидетел и това помогнало на разследването. Той твърди, че преди да пристигнат полицаите, двамата правили френска любов, но когато отворили вратата на колата му, просто си седели. Гробарят чистосърдечно си признал, че редовно ползвал услугите на Десислав и го познава отдавна.

1000 лв. глоба за жриците не ги отказва от занаята

Около 10 проституиращи жени и травестити се изправят пред съда средно на година, показа справка на “24 часа”. Обикновено те имат по 10-ина предупредителни протокола и са на улицата от няколко години. Преследват ги по текст от закона, според който работоспособно лице, което продължително време не се труди, а печели по неморален начин, се наказва със затвор до 2 г. или с пробация.

Проститутки в сливенския затвор има, но лежат за други престъпления като кражби и грабежи, каза източник на “24 часа”. Тези, които са съдени за нетрудови доходи по неморален начин, масово се наказват с глоба от 1000 лв. или с пробация, показва съдебната практика.

За да се стигне до съд обаче, е нужно клиентът да си признае, че е платил и да го потвърди пред Темида. А също да се представят справки от Бюрото по труда, че жрицата не е регистрирана и не търси работа и документ от НАП, че не плаща данъци.

Сводниците попадат под ударите на чл. 155 от НК за склоняване към проституция. Редките случаи, когато те се изправят пред съда, са благодарение на показания на техни проститутки, които ги уличават в престъпление. 

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари