Бежанци дупчат оградата по границата ни с резачки

0
Турски каналджии са опитвали да пробиват оградата с машинки металорезачки
Турски каналджии са опитвали да пробиват оградата с машинки металорезачки

Мигранти се опитват да преодоляват оградата по границата ни с Турция, като правят дупки, използвайки одеяла, ръкавици и дрехи.

Тези действия обаче ги забавят и спомагат още повече да бъдат заловени. Подобни случаи са единични, макар че през последното денонощие двама иракчани са действали именно по този начин, съобщиха от Гранична полиция пред столичен вестник. 

Опитите не са от вчера и днес, поясниха от ведомството, но мигрантите по-скоро раздърпвали оградата, стремейки се да я пробият.

Последният пример е от нощта на сряда срещу четвъртък. Около 2 часа наряд от Гранично полицейско управление-Свиленград забелязва две лица, които се опитват да преминат оградата, използвайки одеяла и ръкавици, за да не наранят ръцете си на бодливата тел. Патрулът обаче ги усетил и веднага отишъл на мястото и ги задържал.

Оказало се, че това са двама мъже без документи, които са се представили за иракчани.

Друг отлично информиран източник пък съобщи, че е имало няколко случая, при които турски каналджии са опитвали да пробиват оградата с машинки металорезачки. Тя веднага била поправена и на тези опити не била дадена публичност от Министерството на вътрешните работи.

От Гранична полиция увериха, че за сравнение с миналата година нелегалните преминавания са намалели значително. През първите пет месеца на 2015-а те са били 3535, като най много са сирийци, афганци и иракчани. През първите пет месеца на тази година нелегалните преминавания са 1860, а преминаващите групи са съставени от иракчани, афганци и сирийци.

„Това е близо двойно понижение на нелегалните пресичания", коментираха граничарите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари