Бежанка от Афганистан загина от студ, но спаси децата си

0
Жената е намерена боса в снега в събота, като е сложила чорапите си на двете си деца, за да им се стоплят краката
Жената е намерена боса в снега в събота, като е сложила чорапите си на двете си деца, за да им се стоплят краката Снимка: Демирорен

Гражданка на Афганистан е загубила живота си поради мразовития студ покрай планинския път между Иран и Турция, съобщи в неделя информационна агенция Демирорен (DHA) 

Жената е намерена боса в снега в събота, като е сложила чорапите си на двете си деца, за да им се стоплят краката. Децата са открити от селяни в почти хипотермично състояние, но са спасени, уточнява Марица. 

Първите съобщения за инцидента цитират семейството като намерено от турската страна на границата, но по-късни съобщения потвърдиха, че те все още са били в Иран, близо до селото Беласур срещу турската провинция Ван.

Семейството е било обхванато от снежна буря. Децата на 8 и 9 години са получили тежко измръзване на пръстите.

В изявление, публикувано чрез Туитър, областната управа на провинция Ван каза, че първоначалните доклади са били непоследователни и след разследване е установено, че инцидентът се е случил извън границите на Турция.

„Този ​​смущаващ инцидент не се е случил в границите на нашата страна, но в село на име Беласур в Ислямска република Иран близо до границата с Турция, лицата са били предадени на ирански войници от селяни“, уточниха от управата.

Най-малко четирима души са загубили живота си на същата част от границата през последния месец, според съобщения на местните медии.

Хиляди афганистанци започнаха да пътуват до Турция през Иран от юли 2021, когато Съединените щати се изтеглиха напълно, а ислямистката екстремистка група, Талибаните увеличиха контрола си над Афганистан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари