Бездомно куче спаси малко дете от ухапване на пепелянка

0
Бездомно куче спаси малко дете от ухапване на пепелянка

В събота следобед възрастна жена от търновския кв. „Бузлуджа” излязла до близкия магазин с внучето си. Тя се заприказвала със своя комшийка и не забелязала кога детето е напуснало полезрението й и се е напъхало в неокосените тревни площи край блоковете. Изведнъж се чул силен кучешки лай. Изплашена, че някое бездомно псе може да е нападнало и да разкъса внучето й, бабата зарязала сладкото хортуване и се спуснала в посока на лая. Когато пристигнала, жената видяла, че внучето се е напъхало в тревите, а на няколко метра от него се виела змия. Между детето и влечугото пък било застанало дрипаво бездомно куче, което ръмжало и се зъбело към змията. Бабата грабнала детето на ръце и веднага го измъкнала на безопасно място на улицата. След нея излязло и кучето. За проявения героизъм помиярчето получило няколко кренвирша от благодарната баба, която тържествено дала дума, че ще го върже пред входа на блока, ще му купи колиба и ще го храни всеки ден с мръвки

Това не е първият случай със змия в кв. „Бузлуджа”. Преди няколко дни жител на квартала открил еднометров смок на партера във входа на блока. Преди няколко години пък семейство едва не загина, след като отровна змия по клоните на дърво успя да се качи чак на четвъртия етаж и се скри под масата в кухнята на семейство Василеви. За щастие тя била открита и убита от бащата преди семейството да седне на масата да вечеря. В друг случай пък семейство, прибиращо се вечерта от работа, откри две змии в коридора пред входа на апартамента си.

23-годишната Мария Николова от санданския квартал “Изгрев” пък се събуди по възможно най-шокиращия начин. Рано сутринта, тъкмо слънцето огряло очите й между завесите, в нейното легло като в полусън младата жена почувствала, че нещо лази по ръката й нагоре към рамото. Усетила и съскане. Мария отворила очи и ужасена подскочила - видяла на 20 см от лицето си змия да се катери по ръката й. Изпискала и скочила на крака, след секунди на помощ се притекъл в стаята й на втория етаж не по-малко изплашен баща й.

В суматохата змията вече се била скрила, но след няколко минути я намерили в ъгъла на стаята, свита на кълбо. После я изнесли в двора на кооперацията, убили я и я заровили в земята: “От няколко дни в спалнята си чувам едно съскане. Мислех си, че е от насекомите или от свиренето на птичките. Но след като бях полазена от змията, на мига изпаднах в шок, сподели 23-годишната Мария пред приятелки. Започнахме да търсим влечугото и го открихме заедно с баща ми. Убихме змията и я заровихме в двора на къщата ни. Казват, че когато змия те полази, те очаква голям късмет и щастие в живота. Дано оттук насетне в живота ми се случват само добри и положителни неща”, надява се Мария.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари