Бездомник си намери дом, след като публикува снимката си във "Фейсбук"

0
Гърците си подават ръка в трудни моменти!
Гърците си подават ръка в трудни моменти!

Историята на Павлос, бездомникът, който намери дом, след като непознат публикувал снимката му във Фейсбук се превърна в цветна новина на фона на сивото ежедневие на бездомниците и бедняците в мегаполиса.

Павлос е един от многото, които няма къде да се приберат, когато продължаващата рецесия ограби работните места, домовете, достойнството и надеждата на хиляди гърци, пише Българските новини в чужбина.

Павлос обаче прави всичко възможно, за да запази достойнството си – той е добре поддържан, а дрехите му – чисти. Единственото нещо, което го откроява от клиентите, които влизат и излизат от супермаркета, е табелата в краката му:  „Бездомните се нуждаят от помощ.“

Съдбата на Павлос се усмихва, когато той привлича вниманието на минувача Стефанос, който спира да попита какво да му купи за ядене. „Баничка, моля“, отговаря Павлос. Двамата мъже завързват разговор и Павлос казва на Стефанос, че той няма семейство и че е работил в офис, а след това в строителството, преди да загуби работата си и да завърши на улицата.

Стефанос е съпричастен с Павлос. Оставането на улицата е нещо, което може да се случи на много хора, като се има предвид жестоката картина на днешната Гърция. Най-малкото, което може да направи, е да пусне снимка на Павлос във Фейсбук, искайки хората да се свържат с него, ако те биха могли да помогнат на бездомникът. Отговорът е незабавен и вече повече от 100 души, са отговорили, че са в състояние да помогнат.

Костас, 64-годишният пенсионер, който живее в Лагониси, видял поста за Стефанос и се е срещнал с Павлос на летището. Кани го да остане в дома му толкова дълго, колкото той иска.

След намирането на жилище, Павлос започва да получава предложения за работа от членовете на Facebook.

Историята на Павлос мотивира други хора да използват социалните медии, за да подадат ръка на други бездомни хора в цяла Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари