Българин живее пред входа на жилищна сграда в Гърция

5

Бездомникът е баща на 5 деца и живее във входа на жилищна сграда в центъра на Лариса

Емил е баща на три момчета и две момичета, който от няколко дни живее на улицата, и по-точно пред входа на жилищна сграда на улица "Папанастасиу", на няколко метра от кметството на Лариса.

40-годишният българин, който е в окаяно състояние, разказва за своята горчива история, предаде гръцкият сайт onlarissa.gr. Семейството му е в България, а той работи в Гърция, за да може да издържа децата си. Всъщност Емил работел в село на 40 км от Лариса, но вече нямало работа на полето и той останал без дом и без пари.

Емил се опитва да живее от просия, има само едно одеяло и малко дрехи. Случайни минувачи му помагат, но основният му проблемът е, че е загубил личните си документи и не може да се върне в България.

Изглежда, че никой от Социалните служби в южната ни съседка не му е обърнал внимание до сега.

Емил разказва, че ходи в кметството на Лариса всеки ден, но от институцията го отпращали с думите "елате утре и... утре".

Отчаяният мъж, който се нуждае от помощ, е принуден да се моли на хората за някакви дрехи, за да не му е студено през студените нощи пред входа на жилищната сграда, където е принуден да "лагерува".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Възмутена
    С помощта на посолството проблемът може да бъде решен.
  • 11
    1
    Чак
    Е недопустимо в 21-ви век българи да живеят на улицата в белите европейски държави! Къде е държавата ни тук?! Администрацията, държавните структури, неправителствени организации не само да са на хранилка и ние да ги хрантутим чрез данъците ни. Трябва да се осигури БЕЗПЛАТНО квартира. От външно министерство да се сезират и да бъде издаден задграничен паспорт
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари