Без нови случаи на КОВИД-19 в Русенско през денонощието

0
До момента в областта са извършени 45076 имунизации, като повторна доза са получили 20860 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил
До момента в областта са извършени 45076 имунизации, като повторна доза са получили 20860 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил Снимка: БГНЕС / Архив

Без нови случаи на КОВИД-19 и без починали с положителен тест за последното денонощие в Русенско

Данните на Регионалната здравна инспекция сочат, че от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта остават 14247, а преболедувалите 13257. Активните случаи са 87. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 36, като 14 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 110, от които 14 са за интензивни грижи.

До момента в областта са извършени 45076 имунизации, като повторна доза са получили 20860 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че общо 19 области освен Русе са без нови случаи на коронавирусна инфекция. Това са Благоевград, Велико Търново, Видин, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

През тази седмица също е осигурен „зелен коридор“ в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Без предварително записване на час там ваксини ще бъдат поставяни от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари