Без лимити в специализираната детска болница

0
Всяко дете, прието в педиатрията, ще може да се лекува от екип, независимо в коя клиника и в кое отделение работи съответният специалист, обясни Жени Начева
Всяко дете, прието в педиатрията, ще може да се лекува от екип, независимо в коя клиника и в кое отделение работи съответният специалист, обясни Жени Начева Снимка: Михаела Катеринска / вестник СЕГА

Финансови ограничения за специализираната детска болница „проф. Иван Митев” няма да има, реши надзорният съвет на здравната каса.

След поредното заседание на съвета председателят му и зам.-здравен министър Жени Начева обяви, че лимити лечебното заведение не е имало и досега, но педиатрите не са били наясно с това, предаде Дарик.

В последните седмици персоналът на болницата организира два протеста с искане за специален статут на педиатрията, предстои и трета проява на недоволство, която предвижда блокиране на булевард.

Отпада ограничението на легла по клиники в детската болница „Проф. д-р Иван Митев“. Няма да се контролира броят на леглата по клиники и отделения и всяко дете, прието в педиатрията, ще може да се лекува от екип, независимо в коя клиника и в кое отделение работи съответният специалист, обясни Жени Начева след заседанието на надзорния съвет, което се проведе днес в здравната каса:

Това, което решихме за педиатричната болница, подчертавам, че е било практика и сега. Защо до този момент служителите в болницата не са били известени, не мога да кажа. Могат да отчитат приема на пациенти с един общ код за педиатрична дейност, т.е. няма да има наблюдение и контрол по отделения и клиники за броя на децата, които се лекуват.”

Предвижда се и промяна на цените на клиничните пътеки, свързани с лечение на деца, но срокът, в който това ще се случи, все още не е конкретизиран. Предстои Министерството на здравеопазването да даде разрешение на педиатричната болница да сключи договор и да получава средства за извършване на спешна помощ. Оказа се, че към настоящия момент такъв договор няма.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари