Белият дом: Северна Корея достави на Русия над 1000 контейнера боеприпаси

1
В замяна Северна Корея се стреми да получи руско военно оборудване и "съвременни технологии"
В замяна Северна Корея се стреми да получи руско военно оборудване и "съвременни технологии"

В замяна Северна Корея се стреми да получи руско военно оборудване и "съвременни технологии"

През последните седмици Северна Корея е доставила на Русия "повече от хиляда контейнера" с военно оборудване и боеприпаси, съобщи вчера говорител на Белия дом, цитиран от Франс прес.

Това оборудване ще бъде използвано "за нападения над украински градове и за убийства на украински цивилни", заяви Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ, в разговор с журналисти.

Говорителят представи инфографика, илюстрираща, по думите му, маршрута на определени контейнери от пристанище в Северна Корея до руски склад в близост до границата на Русия с Украйна.

Джон Кърби заяви, че в замяна Северна Корея се стреми да получи руско военно оборудване и "съвременни технологии", по-специално самолети, ракети, бронирани машини и оборудване за производство на балистични ракети.

САЩ "вече са наблюдавали руски кораби, разтоварващи контейнери в Северна Корея, които може да са първите доставки" на руско военно оборудване.

"Това нарастващо военно партньорство между Северна Корея и Русия, включително чрез трансфер на технологии..., застрашава стабилността на региона и международния режим за неразпространение на оръжия", изтъкна Кърби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    Сащ да го духа под вода докато изсъхне. Има нов световен ред и никой не се интересува от жалкото ООН ,СЗО и разни други американски маши, насочени изцяло за уронване и потъпкване на чужди суверенитети. Крякайте си там, колкото си искате. Вече ще се наложи да се съобразявате с хората, да им отдавате респект и да се съобразявате с техните тревоги.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари