Белград: Българските чудовища издигнаха вечен паметник на позора

0
Това заяви държавният секретар в сръбското министерство на труда и социалните въпроси Деян Антич
Това заяви държавният секретар в сръбското министерство на труда и социалните въпроси Деян Антич Снимка: БГНЕС

Това заяви държавният секретар в сръбското министерство на труда и социалните въпроси Деян Антич

Държавният секретар в сръбското министерство на труда и социалните въпроси Деян Антич даде личен принос в над стогодишната държавна антибългарската кампания в страната, предаде репортер на БГНЕС.

Антич участва в церемония по полагане на цветя на загиналите в Бойник през 1942 година. Пред присъстващите държавният секретар нарече българите „окупатори, които са извършили нещо чудовищно“. Според него „с клането през 1942 година българските окупационни власти за издигнали за себе си паметник на вечния позор“.

Деян Антич каза, че „сръбският юг /населен предимно с българи, бел.ред./ не е останал безразличен към българските окупатори и поради тази причина е пострадал жестоко по време на двете световни войни“.

Държавният секретар съобщи, че благодарение на министъра на труда и социалните въпроси Никола Селакович „днешният ден за първи път е включен в държавния календар за значими исторически събития“.

Сърбите са свободолюбив народ, който се опира на демократични и антифашистки ценности. Поради борбата за свобода и националното си име те са загивали и страдали. Днес наша задача да запазим истината за страданията на нашия народ и да предадем това на следващите поколения, не за да подтикваме сред младите отрицателни емоции към когото и да е, а само, да не ни се повтори никога повече Бойник или Сурдулица“, каза още Деян Антич

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    до 9
    Би ли дал тези два документа, че да се просветим?!? Да не излезе, че сме нападнали Югославия и Гърция и сме ги окупирали?!?
  • 2
    10
    Балканеца
    Номер 7, всъщност не вземам страна по въпроса за войната. За мене и едните и другите са виновни, но цената, както винаги, я плащат невинните. Симпатизирам в някаква степен и на руския, и на украинския народ. Не симпатизирам на управленията им, които направиха така, че да се избиват помежду си.
  • 2
    9
    Балканеца
    Ами като четеш документи защо задаваш малоумни въпроси? Защо била наречена войската окупационна? Ако беше наистина прочел 2 документа, такъв простоват въпрос нямаше да задаваш. Има конвенции за водене на война, международното право се води по тях, не по болшевишка пропагандна литература, каквато предполагам предимно си чел. Щом си се загрижил и за сърбите, какво да си чел всъщност...
  • 0
    8
    балканецо,
    Аз художествена литература по исторически въпроси не чета, чета документи!Ти вземи и прочети аналите на Парижките конференция и договор и тогава дрънкай! Жандармерията и ловните ни роти са ползвани за борба с титовите партизани и за още много други неща, Титовите претенции ги парира Сталин, а на гърците плащахме репарации до 74-76 година на миналия век!
  • 2
    7
    До 5
    Сега ще те нападна кумуняро-руZZшлямските тролчета и ще ти цъкат минуси на правилното твърдение. Макар че не е много правилно-кумунизма/социализма е много по-зловещо и осмъртяващо явление от "фашизма"! ФАКТ! Мрете, рушлямски тролове! Слава на братска Украина!!!!!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари