Белгия отпуска 200 милиона евро за боеприпаси за Украйна

0
Закупуването е част от европейски проект
Закупуването е част от европейски проект

Закупуването е част от европейски проект

Белгийското правителство даде съгласие да отпусне 200 милиона евро за закупуване на боеприпаси за Украйна. Това съобщи днес на пресконференция премиерът Александер де Кро, предаде белгийската новинарска агенция Белга.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на 155-милиметрови артилерийски боеприпаси, произведени извън ЕС. Около 50 000 от тях могат да бъдат закупени за 200 милиона евро. Украйна може да получи боеприпасите до края на март.

Закупуването е част от европейски проект, координиран от Чехия. Освен Белгия, средства вече са обещали Великобритания, Нидерландия, Дания, Канада и Швеция, предава БТА.

Де Кро каза също, че правителството проучва какво самата Белгия може да изпрати на Украйна по отношение на боеприпаси и оръжия. Все още не е известно какво точно може да включва това.

Белгийският премиер и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посетиха Украйна миналия уикенд. В речта си Александер де Кро каза, че европейските държави "трябва да се справят по-добре", за да осигурят на Украйна достатъчно боеприпаси.

"Ако не разполагате с това, от което се нуждаете, трябва да признаем, че трябва да се направи повече", каза Де Кро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Ванка с танка
    Много ми се разшири ануса от тази новина, дано да ме опъне скоро някой афгански бежанец, че не се издържа!
  • 12
    7
    пак излъга бе Ванчо
    Минималната пенсия е 14 500 рубли демек 146 € или 153 $ и от януари 2024 е увеличена с 4,9% Казах ти не лъжи, щото олекваш, а че не разбираш от икономика и финанси е ясно! Най малкото не е важно какво получаваш спрямо някоя си валута, а какво можеш да си купиш с това, което получаваш, казва се покупателна способност, а показателят с който се сравняват страните е паритет на покупателната способност! Ти с твойта заплатка какво можеш да си купиш в любимите ти щати бе, Ванчо?!? Ами ти там си последния бедняк бе, момче!
  • -10
    6
    Ванка с танка
    Руски идиоти,средна пенсия ако е 214 евро то България е колко без петрол ,газ диаманти ааа?Руски дебили 9000 рубли е минималната ,90 евро е минималната пенсия е какво може да се купи при положение 50% е внос а то не със суроватка както в главите ви.Вноса е с долари бе дебили,загниващия Запад иска долари.И дори на централен курс пак е 90 евро.Ние европейците акъл не искаме от полуидиоти,които не могат да смятат .Ватенки вие сте крадци,мързеливци, Европа е страхотно място за живеене.България е страхотна,айде че нас джендърите ни викат задължават да сме нощен поход по Александровска...90 евро бе дебили, толкова ми е излизането на ресторант с жена ми.Какво ще ми обяснявате какво може да си купиш малоумни Чебурашки.Яжте хия и се радвайте колко е голям
  • -9
    5
    До 3
    Е, тя и рентгеновата снимка не е толкова,но понеже злобата е огромна и замъглява съзнанието..А ,че русофилите са най големите дебили,това го знаят много разумни хора..
  • 14
    4
    ванчо бе,
    Що лъжеш кат дрът сиганин?!?Просто чукване в нета показва средна пенсия в русия 21 262 рубли, по днешния курс 214 € или 232 $. Тая ти лъжа обезценява всичко що си казал и ни дава едно на ум за всичко, което ще речеш! Ванкова работа...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари