Белгия и Швеция се обединяват срещу тероризма

0
Това е битка, която трябва да спечелим и трябва да е ясно, че ще я спечелим заедно, каза премиерът на Белгия
Това е битка, която трябва да спечелим и трябва да е ясно, че ще я спечелим заедно, каза премиерът на Белгия Снимка: ЕС

Това е битка, която трябва да спечелим и трябва да е ясно, че ще я спечелим заедно, каза премиерът на Белгия

Премиерите на Белгия и Швеция заявиха, че страните им ще застанат заедно срещу тероризма, след като двама шведски футболни фенове бяха застреляни от предполагаем ислямски екстремист в Брюксел в понеделник. Де Кро и Кристершон сведоха глави в мълчание пред паметта на жертвите. Заподозреният, нелегален имигрант от Тунис, беше застрелян от полицията.

"Тази битка не е лесна. Виждали сме това през последните години. Това е битка, която трябва да спечелим и трябва да е ясно, че ще я спечелим заедно", каза Александер де Кро, премиер на Белгия, цитиран от Euronews Bulgaria.

"Защитата на нашите общества, отстояването и придържането към нашите ценности е ключово. Не можем да се отказваме от нашите ценности. Не сме тези, които ще променят начина си на живот", посочи Улф Кристершон, премиер на Швеция.

В квалификационните мачове за европейско първенство във вторник вечер отборите почетоха с минута мълчание паметта на убитите фенове и други скорошни жертви на насилие. Застреляните запалянковци бяха на мача на своята Швеция срещу Белгия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    🤣😅😂
    Точно един до друг са. Ще си помогнат много.
  • 1
    1
    Въпрос
    Ами защо години наред приемахте и се грижехте за мигранти, емигранти, бежанци и всякакви други?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари