Бейби бум в бургаска болница - 10 бебета за 12 часа

0

Септември започна силно за родилното отделение в университетска болница „Дева Мария“. Вторник се оказа повече от благодатен и само за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета.

И тук статистиката, че жените на света са повече, беше потвърдена и на бял свят се появиха 6 момиченца и 4 момченца, съобщава "Флагман".

„Работата на пълни обороти в родилно отделение е нещо, което вместо да измаря, увлича", разказва началникът на отделението д-р Валентин Ирмов, който е бил на смяна във вторник.

Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, завършило успешно, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа докато видим, че майката и бебето се чувстват добре. Няма лекар, който да не се притеснява за пациента си, ние не правим изключение.“ споделя известният акушер-гинеколог, спечелил доверието на хиляди бременни жени и носител на високото отличие „Акушер-гинеколог на България“.

Ражданията не могат да бъдат конвейерна дейност, всяка родилка е със собствена специфика, всяко бебе има различни нужди.“ разказва и старшата акушерка Янка Ченешева, която, заедно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на смяна във вторник.

Десет бебета за смяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, но са категорични, че могат да се справят и с още толкова.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари